Gemeente De Ronde Venen

Jeugd De Ronde Venen organiseert zelf sportactiviteiten 20-04-2004

De gemeente De Ronde Venen biedt jeugd de mogelijkheid om zelf sportactiviteiten te organiseren. Daarvoor is er in samenwerking met de stichting Leefbaarheid de campagne WhoZnext opgezet. Overal in Nederland worden zogenaamde WhoZnextteams opgericht. WhoZnext is een campagne die ervoor zorgt dat jongeren hun stem laten horen als het gaat om sport.

Doelgroep zijn met name jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar. Hierbij staat het de jongeren vrij om zelf initiatieven te nemen. Het WhoZnextteam bedenkt, organiseert en voert de projecten uit. Een WhoZnext-team moet bestaan uit minimaal 6 tot maximaal 10 leden. De begeleiding van het project wordt uitgevoerd door de ambulant Jongerenwerker van Stichting Leefbaarheid.

Vanaf deze week (week 17) zijn jongeren op pad om een enquête onder jongeren te houden. Hierbij wordt gevraagd naar de sportieve wensen van de jongeren en of ze mee willen meedenken en meepraten over sport. Jongeren die geïnteresseerd zijn worden uitgenodigd om dinsdag 11 mei van 16:00 tot 19:00 uur de presentatie over WhoZnext en een workshop bij te wonen. Hierin worden de jeugd uitgedaagd om hun eerste project uit te denken en uit te voeren.

De enquête is ook via de website van Stichting Leefbaarheid via www.sportinderondevenen.nl te downloaden. Kan worden ingeleverd bij Stichting Leefbaarheid.

Voor meer informatie wordt doorverwezen naar www.whoznext.nl