Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


20 april 2004


ZUTPHEN - Kop-staart-aanrijding Oude IJsselbrug


Drie automobilisten uit Zutphen kwamen donderdagmorgen op de Oude IJsselbrug met elkaar in aanrijding.
Een 50-jarige vrouw moest voor het verkeer voor haar afremmen. Dit zag een 34-jarige plaatsgenoot, achter haar te laat en reed de auto van de vrouw aan, die op zijn beurt weer doorschoot en achter op een andere auto reed. Deze auto werd bestuurd door een 36-jarige plaatsgenoot en alle drie auto's liepen schade op. De auto van de 34-jarige man werd weggesleept. De andere twee automobilisten konden hun weg vervolgen.


HALL - Fietser ziet auto te laat


Een 52-jarige fietser uit Voorst zag maandagmiddag op de kruising Langedijk/Hallsedijk een 51-jarige automobilist uit Brummen over het hoofd. De fietser gaf rond 16.30 uur geen voorrang aan de van hem voor rechts komende auto. De fietser kwam ten val en klaagde over pijn aan een arm en heup. Een ambulance vervoerde hem naar het Nieuwe Spittaal.


Vorden, Steenderen,Baak, Kranenburg- snelheidscontroles


Op de Wildenborchseweg (V) werd gisteren in de ochtendspits een snelheidscontrole gehouden. Je mag er 60 km rijden en van de410 passanten waren er 19 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 77 km per uur.
Aan de Horsterkamp (V) werden 33 bestuurders geflitst die harder dan 50 reden en hier was de hoogst gemeten snelheid 71 km, terwijl er 574 voertuigen voorbij de radarpost reden.
Rond het middaguur gingen op de Dr. A. Ariensstraat (St)106 van de 190 (!) bestuurders in de fout door harder dan de geldende 30 km per uur te rijden. De hoogst gemeten snelheid was hier 66km per uur.
Aan de Vordenseweg (B) werd één bestuurder geflitst die 71 reed terwijl de andere 10 passanten zich netjes aan de geldende 60 km per uur hielden.
Tot slot stond de controlepost op de Ruurlosewge (K) en hier werden 49 bestuurder geflitst omdat zij de geldende 50 km per uur overschreden. Er passeerden 391 voertuigen en de hoogste snelheid die gemeten werd was 79 km per uur.
Alle overtreders krijgen een boete thuis gestuurd.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --