Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


20 april 2004


Licht gewond door aanrijding


Een 16-jarige snorfietser uit Apeldoorn raakte maandagmiddag op de Loudonstraat licht gewond bij een aanrijding met een auto bestuurd door een 24-jarige plaatsgenote. De vrouw stond rond 17.00 uur voor een woning en wilde wegrijden. Hierbij zag zij de haar tegemoetkomende snorfietser over het hoofd. De jongen kwam door de aanrijding op de motorkap terecht en kwam met z'n hoofd tegen de voorruit. Hierbij brak een stuk van zijn tand af en een kennis bracht hem naar de tandarts.


Autokrakers slaan weer toe.

Autokrakers hebben de afgelopen dagen opnieuw toegeslagen. In totaal 10 auto's werden opengebroken op onder meer de Glazeniershorst, de Aardhuisweg, de Karhulstraat, het Schumanpark, de Balmerstraat en aan de Kruisvoorde. De daders kwamen in de meeste gevallen in de auto door het portier te forceren. Verdwenen zijn onder meer het onderstel van een kinderwagen, een kostuum, sleutels, radio/cd-spelers, een kentekenbewijs, een scheerapparaat en een mobieltje. De politie adviseert opnieuw met klem om geen spullen van waarde in de auto achter te laten.


Verdachte van inbraak aangehouden.

De politie heeft maandagmiddag in zijn woning een 23-jarige Apeldoorner aangehouden die verdacht wordt van de inbraak in de kiosk op het perron van het NS-station. De inbraak vond maandagochtend rond 05.45 uur plaats en de politie trof in de woning een deel van de buit aan, die onder meer uit sigaretten en telefoonkaarten bestond. De verdachte is voorlopig ingesloten.


Snelheidscontrole


De politie heeft maandagmiddag op de PWA-laan een snelheidscontrole gehouden. Ruim 2000 bestuurders passeerden de controlepost en van hen reden er 64 harder dan de geldende 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 80 km !


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --