Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 90801 2509 LV Den Haag Postbus 20018 Anna van Hannoverstraat 4 2500 EA Den Haag Telefoon (070) 333 44 44 Telefax (070) 333 0 33

Uw brief Ons kenmerk
14 april 2004 SV/R&S/04/28204

Onderwerp Datum
ordedebat stemming over motie De Wit en 19 april 2004
Huizinga-Heringa

Met uw brief zond u mij het stenografisch verslag van het ordedebat d.d. 14 april 2004 met het verzoek u te berichten of ik kan voldoen aan het verzoek van de heer De Wit om alsnog een reactie te geven op de motie 29200-XV, nr. 51.

Aan dit verzoek wil ik gaarne voldoen op de volgende wijze.
Onlangs heb ik kennis kunnen nemen van opvattingen en praktijkervaringen van de CG- Raad respectievelijk Borea over de inzet van scholing bij reintegratie. De CG-Raad doet naar aanleiding van een tiental voorbeelden van reïntegratietrajecten waarin geen scholing is verstrekt, een voorstel voor de vergoeding van scholing voor personen met een handicap of een chronische ziekte. Borea wijst op de ervaringen met de aanbestedingsprocedure voor de kwaliteit van het reïntegratieproces voor de doelgroep arbeidsgehandicapten en verzoekt om een aparte voorziening voor scholing te treffen. Zowel de CG-Raad als Borea vragen derhalve aandacht voor de scholingsmogelijkheden voor personen die door een handicap of chronische ziekte een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.
Bij mijn oordeel over deze voorstellen hecht ik eraan te betrekken de aanbevelingen die de Commissie Het werkend perspectief (CWP) mij naar verwachting half mei zal doen toekomen over onder meer scholing voor jonggehandicapten met een zeer grote afstand tot de arbeidsmarkt.
Het is mijn voornemen in mijn reactie op het advies van de CWP tevens in te gaan op de signalen waarop wordt gedoeld in de motie en die eveneens doorklinken in de stukken van de CG-Raad en Borea.

De Minister van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid

2

(Mr. A.J. de Geus)