Gemeente Moerdijk


VRIJ BAAN VOOR WONINGBOUW EN SPEELTUIN IN ZEVENBERSGCHEN HOEK

De Raad van State heeft deze week alle beroepschriften tegen het bestemmingsplan Zevenbergschen Hoek-Kom ongegrond verklaard. Daarmee is de weg vrijgemaakt om de geplande woningen en de speeltuin op Eiland 7 te kunnen realiseren.

Aan de uitspraak van de Raad van State is een lange procedure vooraf gegaan. Zowel bij de gemeente als later bij de provincie kwamen bezwaren binnen van omwonenden. Zij waren van mening dat hen bij hun komst in de nieuwbouwwijk een onbelemmerd uitzicht was beloofd. Zowel door gemeente als provincie werden zij in het ongelijk gesteld. Daarom tekenden zij beroep aan bij de Raad van State. Ook deze hogere rechter vond geen bewijzen voor deze belofte en stelde de bewoners in het ongelijk.

Daarmee zijn de beroepsmogelijkheden uitgeput en wordt het bestemmingsplan onherroepelijk. Eiland 7 kan nu op korte termijn gerealiseerd worden. De gemeente probeert, afhankelijk van de medewerking van de nutsbedrijven, om het gebied nog voor de zomer bouwrijp te maken. In overleg met de speeltuinvereniging wordt de aanleg van de speeltuin zo snel mogelijk ter hand genomen.

Door de uitspraak van de rechter kan nu ook voortvarend te werk gegaan worden bij de realisatie van het binnengebied De Vang met de bouw van 10 tot 12 woningen. Het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan maakt tevens de weg vrij voor de onteigeningsprocedure van een schuur aan de Hoge Zeedijk 3. Het laatste beroep, dat van transportbedrijf Lambregts, trok het bedrijf al voor de zitting in.

Wethouder Punt is tevreden met de uitspraak: ,,Het afbouwen van de woningen betekent een meerwaarde voor het dorp. Ik had deze uitkomst wel verwacht, maar het is prettig dat we nu vaart kunnen zetten achter de ontwikkelingen. Ik ben bijzonder blij voor de kinderen in Zevenbergschen Hoek. Ze kunnen nu eindelijk echt toeleven naar een nieuwe speeltuin. Ze mogen er op rekenen dat ik als eerste de schommel in gebruik kom nemen.´´