Gemeente Roggel en Neer

20/04/2004
Sfeervuur mag, verbranding van afval niet!

Het is nu nog iets te koud, maar toch doen die mooie lentedagen ons al weer verlangen naar heerlijke zomeravonden. Warme avonden waarop je gezellig buiten kunt zitten in je tuin. De barbecue gaat weer aan en ietsje later op de avond een sfeervol vuurtje stoken in de vuurkorf.

Afval naar brengvoorziening
Medio 2003 is er een nieuw stookbeleid ingevoerd in onze gemeente. Dit beleid is diverse malen gepubliceerd op deze gemeentelijke pagina's in de Streekbode. In dit beleid wordt gesteld dat het verbranden van afval niet is toegestaan. Hier zijn een aantal uitzonderingen op zoals een sfeervuurtje. Het gaat daarbij om een vuurkorf (van normaal formaat), barbecue of buitenhaard. Echter in de dagelijkse praktijk blijkt dat mensen denken dat het verbranden van (snoei)afval in een vuurkorf is toegestaan. Dit mag dus ook niet! Spullen waar je vanaf wilt, kun je gewoon brengen naar de daartoe geëigende brengvoorzieningen (zie de afvalwijzer die huis aan huis verspreid is of deze website). Voor snoeihout is het wellicht een idee om het hout te versnipperen en uit te strooien in uw tuin.

U riskeert fikse boete
Mochten mensen betrapt worden bij het stoken van afval, dan riskeren zij een stevige boete. De buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) kan in zo'n geval een boete opleggen van 260,00.