Ingezonden persbericht


transtec komt met nieuw storage vlaggenschip

TĂ‹bingen/Nijmegen/Brussel, 20 april 2004 - transtec AG, met ttec Computers als Nederlandse en Belgische dochteronderneming, lanceerde onlangs het nieuwe 6200 SCSI Premium RAID systeem; een high- availability storage-oplossing die de performance levert die nodig is voor I/O intensieve database applicaties in kleine tot middelgrote werkgroepomgevingen. Features zoals gecentraliseerde administratie en integratiemogelijkheden in Framework reeksen maken het systeem geschikt voor middelgrote tot grote organisaties.

Dankzij de vele configuratieopties kan dit nieuwe systeem aan verschillende applicaties worden aangepast. De 16 harde hot-swap drives leveren 2,3 TB aan ongeformatteerde capaciteit, die kan worden verdubbeld door het gebruik van een expansiebox. Maximaal vier Ultra 160 SCSI host kanalen zorgen ervoor dat men het systeem kan configureren voor zowel multi-host als clusteractiviteiten. Alle kritische systeemcomponenten hebben een redundant ontwerp en kunnen worden vervangen terwijl het systeem operationeel is. Prijs vanaf 9.490,- euro (exl. BTW).

Eveneens nieuw is de transtec 7500 SDLT600 Tape Drive. Met het vermogen om 260 GB/u op te slaan en een capaciteit van 600 GB per cartridge stelt het nieuwe standaarden voor middenklasse drives. De drives gebruiken SDLT T600 cartridges die gebaseerd zijn op innovatieve SDL Ttape II media. Deze cartridges zijn 'backward read' compatible met zowel de oudere SDLT220 en SDLT320 media, als met DLTtape VS 1 cartridges die gebruikt zijn in DLT VS160 drives, waardoor soepele migratie gegarandeerd wordt. Prijs vanaf 4.350,- euro (excl. BTW).

Over ttec Computers BV

ttec Computers BV/BVBA is de Nederlandse/Belgische dochteronderneming van transtec AG. Het Duitse beursgenoteerde transtec AG levert op maat gemaakte IT-systemen, computer- en storage-oplossingen, netwerk- en randapparatuur. De organisatie is opgericht in 1980 en richt zich op de business-to-business sector. transtec is een van de tien grootste server- en storage-leveranciers in Europa en binnen acht Europese landen actief. Alle producten kunnen via het internet geconfigureerd en besteld worden. Bij transtec AG zijn in totaal 200 medewerkers werkzaam.