Gemeente Ede

nummer 85 / Ede, 20 april 2004

's Heerenloo kandidaat voor overname kinderboerderij

's Heerenloo heeft aangegeven om in de loop van dit jaar het beheer van kinderboerderij De Proosdij in Ede over te willen nemen van de gemeente. Het college heeft vorige week groen licht gegeven om de overdracht van de kinderboerderij verder uit te werken. Naar verwachting zal de feitelijke overdracht plaatsvinden met ingang van het nieuwe schooljaar. De huidige beheerder blijft werkzaam op de kinderboerderij, zodat de overgang naar 's Heerenloo soepel kan verlopen.

's Heerenloo, in Ede voorheen bekend als De Hartenberg, is een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Men is de laatste jaren voortdurend op zoek naar kleine dagbestedingsprojecten. 's Heerenloo ziet in De Proosdij een uitstekende gelegenheid om hier invulling aan te geven. In Nederland zijn meerdere zorginstellingen, die openbare kinderboerderijen beheren.

Uit oogpunt van kostenbeheersing zocht de gemeente naar een organisatie, die de kinderboerderij kon overnemen, wilde opknappen en aantrekkelijker kon maken voor publiek. 's Heerenloo is voor de gemeente een aantrekkelijke organisatie om De Proosdij over te nemen. Door de overname blijft de kinderboerderij dagelijks van 9.00 uur tot 16.30 uur geopend voor publiek. Ook zullen er leuke veranderingen mogelijk zijn. Zo is het plan om de 'deel' in de boerderij weer in oorspronkelijke functie terug te brengen. Op kleine schaal kan groente worden gekweekt en worden eigen producten gemaakt en verkocht. Ook wordt bekeken of het mogelijk is om kinderen op een pony te laten rijden en om ijsjes en limonade te verkopen.

---