Politie Zaanstreek-waterland


19-APRIL-04
LOC: ZAANSTAD

Aanhoudingen na vermissing persoon

De politie heeft gisterenochtend in hun woningen een 46-jarige vrouw en een 20 en 25 jarige man aangehouden in verband met de vermissing van Lesley Cortenbach uit Westzaan. Van de vermissing werd in februari bij de politie aangifte gedaan. De politie vermoedt, dat de drie informatie kunnen geven met betrekking tot die vermissing. Ook onderzoekt de politie diverse locaties waar zij aanwijzingen hoopt te vinden, die enig licht kunnen brengen omtrent de omstandigheden rond deze vermissing. Dat is onder andere inmiddels het geval op een stukje land in Westzaan. Alles is nog volop in onderzoek en meer informatie is op dit moment nog niet beschikbaar.

19:46 19-APR-04
LOC: MIDDENBEEMSTER, A7

CD verwisselen, auto total loss

Bij het verwisselen van een CD raakte een 24-jarige automobilist uit Opperdoes met het rechtervoorwiel van zijn auto in de rechterberm. Na een stuurcorrectie kaatste de auto tegen de vangrail in de middenberm en raakte daardoor total loss. Er werd niemand gewond.

09:43 20-APR-04
LOC: ZAANDAM, HEUKELSSTRAAT

Dozen kleding uit bus gestolen

Uit een witte bestelbus stal men afgelopen nacht achter dozen met kleding, bestemd voor de verkoop op een markt. Ook een zakje met muntgeld werd buitgemaakt. De bus was bij woning van de eigenaar gestolen en werd door de politie midden op een kruispunt van de Wachterstraat aangetroffen. Men had een slot van de achterdeur van de bus geforceerd om binnen te komen.

11:48 20-APR-04
LOC: PURMEREND, FLEVOPAD

Roekeloze Motorrijder aangehouden

Een 16-jarige jongen uit Purmerend werd door de politie aangehouden, omdat hij zonder helm en uiteraard zonder rijbewijs op een motor reed. Hij vertoonde daarbij roekeloos rijgedrag bij een poging aan zijn aanhouding te ontkomen. Hij reed met hoge snelheid op fietspaden en trottoirs en haalde auto's rechts in. In een scherpe bocht ging hij tenslotte onderuit en kon worden aangehouden. Hij moest naar het ziekenhuis voor een aantal hechtingen in een been. De jongen werd na behandeling ingesloten. De motor werd in beslaggenomen.

11:55 20-APR-04
LOC: KOOG AAN DE ZAAN, VERZETSTRAAT

Illegale plakkers aangehouden

De politie heeft een 36-jarige man uit Diemen en een 25 en 32-jarige man, beiden uit Amsterdam, aangehouden wegens het illegaal plakken van posters van een komend feest in Koog aan de Zaan. De plakkers waren aanvankelijk in de omgeving van het Prins Bernhardplein in Zaandam gesignaleerd, maar konden in Koog aan de Zaan op heterdaad worden betrapt. Zij plakten posters op het viaduct van de A8. Zij reden met een bestelbus, die in beslag werd genomen. In de bus werd een grote hoeveelheid plakspullen aangetroffen.

12:21 20-APR-04
LOC: WORMERVEER, INDUSTRIEWEG

Vrachtauto gestolen

Gisterenmiddag, -avond of -nacht werd ter hoogte van een snackbar een vrachtauto gestolen. Het betreft een groene Ford Cargo voorzien van een kraan met een zesarmige poliepgrijper. Op het dak van de vrachtauto staat een afbeelding van een rode vos.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-200404


13:45-14:30 19-APR-04
PURMEREND, OVERLANDERSTRAAT

Gordelcontrole

Op de Overlanderstraat in Purmerend werden maandagmiddag tijdens een gordelcontrole vijftien boetes uitgedeeld. Tien voor het niet dragen van de autogordel, één voor het niet dragen van een helm op een bromfiets en één voor een verlopen APK-keuring.

09:30-11:30 19-APR-04
NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG
15:40-17:00 19-APR-04
BEEMSTER, SCHERMERHORNERWEG

Nauwelijks hardrijders

Tijdens een snelheidscontrole op de Middenweg in de Noord-Beemster (80 km per uur) reden maandagochtend slechts enkele bestuurders te hard terwijl honderden voertuigen de controle passeerden. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 108 km per uur. Op de Schermerhornerweg in de Beemster werd maandagmiddag ook op snelheid gecontroleerd. Hier hield het overgrote deel van de bestuurders zich eveneens aan de snelheid. Het overtredingspercentage was op beide plaatsen lager dan één procent.

09:00-11:45/18:45-23:15 19-APR-04
ZAANDAM/ KOOG AAN DE ZAAN, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
18:25-20:00 19-APR-04
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN

60 km per uur te hard

Maandag werd op diverse plaatsen in de Zaanstreek een snelheidscontrole gehouden. Maandagavond werd op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Koog aan de Zaan een snelheidscontrole gehouden. Eén bestuurder reed bijna zestig km per uur te hard; hij haalde een snelheid van 127 km per uur. In de ochtenduren werd op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam gecontroleerd. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 92 km per uur. Tijdens beide controles hield één op de tien bestuurders zich niet aan de snelheid.
Ten slotte vond ook op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen in Assendelft (80 km per uur) een snelheidscontrole plaats. In de avonduren bedroeg het overtredingspercentage vier procent.

15:45-17:00 19-APR-04
PURMERLAND

Te hard

In Purmerland werd maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Van alle voertuigen overschreed acht procent de snelheidslimiet van 50 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 70 km per uur. Eén bestuurder haalde in terwijl dat niet is toegestaan. Hij kan rekenen op een boete van 95 euro.


---- --