Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


20 april 2004


Doetinchem - vernieling speeltoestel


Afgelopen weekend is bij een school aan de Raadhuisstraat in Doetinchem een houten speeltoestel vernield. Onbekenden hebben een vuurtje gestookt op de 1e etage van het speeltoestel, waardoor een gat in het hout is ontstaan. Tevens hebben onbekenden met verf en een spuitbus een aantal hakenkruisen op de muren en ramen van de school geklad.


Ook bij een school aan de Didamseweg in Wehl zijn afgelopen weekend op de speelplaats diverse vernielingen aangericht. Er werd onder meer een basketbalpaal afgebroken.


Neede - Inbraak in eetcafé


Zaterdagnacht is in een eetcafé aan de Oudestraat in Neede via een achterdeur ingebroken. Er is een kassa met inhoud ontvreemd.


Zelhem - diefstal windhaan van kerk


Tussen 15 en 17 april hebben onbekenden de koperen windhaan van de Kerk aan de Markt in Zelhem ontvreemd. De dieven zijn via steigers naar boven geklommen, alwaar zij de haan van de toren hebben geplukt.


Winterswijk- busje op zijn kant


Kreeg de politie gisterenavond rond 23.05 uur een melding dat er op de Waliensestraat een busje op z'n kant lag. De bestuurder was er kennelijk vandoor gegaan en agenten hoorden ter plaatse het verhaal van een getuige aan. Deze had gezien dat de bestuurder nogal haast had, zich kennelijk verreed en onderweg ook al een brug had geraakt. Op het zandpad nabij een camping bleek het busje op z'n kant terecht gekomen en aan de hand van het kenteken werd de mogelijk bestuurder en eigenaar gelokaliseerd. Deze 35-jarige man uit Eibergen werd opgespoord en gaf aan niet te weten wie de bus gebruikt had. Aangezien hij een glaasje gedronken had wist hij niet meer wie hem thuis gebracht had. De politie onderzoekt de zaak.


Silvolde - met bromfiets tegen auto


De politie heeft twee 13-jarige jongens verhoord die gisterenavond rond 20.00 uur met een bromfiets tegen een geparkeerd staande auto op de Markt waren gereden en er vervolgens vandoor waren gegaan. Het tweetal bleek de bromfiets van een vriendje te hebben geleend en de politie heeft de zaak nog in onderzoek. De auto en de brommer liepen schade op.


Etten - grote brand


Vannacht heeft een grote brand gewoed bij een bedrijf aan de Zeddamseweg en voor de inzet van de brandweer verwijs ik naar hen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend
.


Beek - internationale hulp bij aanrijding op snelweg


Vanmorgen rond 08.50 uur hebben Duitse en Nederlandse hulpverleners geassisteerd bij een aanrijding op de snelweg A 12 onder Beek vlakbij de grens. De Duitse brandweer was als eerste ter plaatse waar bleek dat een 20-jarige jongeman uit Tolkamer met zijn auto op Nederlands grondgebied tegen een lantaarnpaal was gereden. Het slachtoffer zat met zijn benen bekneld en per ambulance is hij naar een ziekenhuis in Emmerich vervoerd. Door de politie werd één rijstrook afgezet en inmiddels is gebleken, dat het letsel van de jongeman meevalt. Naast een hersenschudding heeft hij wel diverse kneuzingen opgelopen. De samenwerking tussen diverse hulpverleners verliep uitstekend. De oorzaak van de aanrijding is nog niet duidelijk en de politie zoekt getuigen van het ongeval.


Einde berichten


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --