Gemeente Tilburg

19-4-2004
Ontwerpwedstrijd beeldmerk Tilburgse Kermis 2004 Gemeente Tilburg op zoek naar `artistiek Nederland'

Van 16 tot en met 25 juli is het weer kermis in de binnenstad van Tilburg. De komende editie van de kermis is vernieuwd en gevarieerd. Dé reden voor de gemeente Tilburg om te starten met een ontwerpwedstrijd voor het beeldmerk van de Tilburgse kermis. Zij roept daarmee `artistiek Nederland' op om deze uitdaging aan te nemen.

Het initiatief van de wedstrijd wordt dit jaar voor de eerste maal genomen. Maar zeker niet voor de laatste keer. De ontwerpwedstrijd zal een jaarlijks terugkerend aspect worden van de Tilburgse Kermis. Plaatsing op het promotiemateriaal en eventuele gadgets wordt het doel van het ontwerp. En het winnende beeldmerk zou daarmee een collectoritem kunnen worden voor de echte kermisfans.

Niet alleen zal het winnende beeldmerk in gebruik genomen worden door de gehele gemeente maar er is ook een prijs van 250,- aan verbonden. Des te meer redenen om bloed, zweet en tranen in de strijd te gooien. De gemeente laat de creatieve geest vrij om te doen en maken wat goed voelt.

Uitgangspunt is om het Kermisgevoel te laten spreken en zien door de ogen van de ontwerper. Inspiratie kan gehaald worden uit de slogan van de aankomende kermis. SPANNING, SENSATIE, NOSTALGIE EN HYSTERIE, MAAR VOORAL VOOR IEDEREEN VEEL PLEZIER; VIND JE ALLEEN OP DE KERMIS VAN 2004.

De wedstrijd start maandag 19 april aanstaande. Om deel te nemen aan de ontwerpwedstrijd kan het ontwerp uitgewerkt worden opgestuurd tot uiterlijk 14.00 uur op donderdag 13 mei 2004. De bekendmaking van de winnaar van het uiteindelijke ontwerp zal plaatsvinden in de eerste weken van juni. Voor de voorwaarden van de wedstrijd en voor verdere informatie kan gekeken worden op de site www.tilburgsekermis.nl. Downloaden van inschrijfformulieren kan vanaf dezelfde site of deze kunnen afgehaald worden bij de VVV Tilburg en alle stadswinkels in Tilburg.