Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


19 april 2004


Twee Apeldoornse broertjes verdacht van schieten met luchtbuks


De politie verdenkt twee Apeldoornse jongens (14 en 12 jaar) ervan, dat zij afgelopen maand meerdere keren met een luchtbuks op mensen hebben geschoten. De slacht-offers liepen een gekneusde duim, een lichte verwonding en blauwe plekken op. Gezien de ernst van de incidenten bepaalde de officier van justitie dat het tweetal buiten heterdaad kon worden aangehouden en aan hem diende te worden voorgeleid. Inmiddels zijn zij onder voorwaarden in vrijheid gesteld.


Het onderzoek diende zich allereerst aan als een enkelvoudig incident waarbij een 11-jarig jongetje op een schoolplein aan de Zonnewende bleek te zijn beschoten. De mogelijke schutter, een 14 jarige jongen werd kort daarop aangehouden. Op aanwijzing van de 14-jarige verdachte werd direct een luchtbuks veilig gesteld en na verhoor werd hij aan zijn ouders overgedragen..


Direct na de publicatie van dit incident in de media meldden zich drie andere slachtoffers, die ook in dezelfde omgeving bleken te zijn beschoten. Het ging hierbij onder meer om twee volwassen vrouwen en een klein kind die bleken te zijn geraakt.


Na overleg met de officier van justitie in Zutphen over deze nieuwe feiten werd besloten de jongeman aan te houden en voor te geleiden. Begin april werd de jongeman door zijn vader op het politiebureau gebracht en uit het onderzoek kwam vast te staan, dat zijn 12-jarige broertje kennelijk ook bij schietincidenten betrokken was. Ook hij werd opgeroepen en verhoord.


Na de voorgeleiding van de oudste is hij onder voorwaarden in vrijheid gesteld. De slachtoffers zijn inmiddels geïnformeerd over het onderzoek


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52

---- --