DIANET DIALSYSECENTRA

Frequente nachtelijke thuishemodialyse voor nierpatiënten

'een verschil van dag en nacht'.

Na een succesvol afgerond project Nocturne, waarin 2 jaar lang 15 patiënten met frequente nachtelijke dialyse werden behandeld mag gesproken worden van innovatie en ontwikkeling op het gebied van thuisdialyse. Als eerste zelfstandig dialysecentrum van Nederland kan Dianet Dialysecentra deze behandelvorm als reguliere verstrekking aanbieden aan haar patiënten.

Zijn de mogelijkheden voor nierpatiënten volop aanwezig om overdag te dialyseren nu kan dat ook 's nachts. Terwijl de patiënt slaapt vindt de dialysebehandeling plaats terwijl de bewaking op afstand door een call-centre wordt verzorgd. Inmiddels is gebleken dat nachtelijke thuishemodialyse in medisch, technologisch, logistiek opzicht goed mogelijk is en voor hetzelfde geld er een betere behandeling gegeven kan worden.

De kwaliteit van leven van de nierpatiënt wordt medisch, maatschappelijk en sociaal aanzienlijk verbeterd. Door de frequente dialyse is aanvullende medicatie meestal niet meer nodig.

Op de 2e Nationale conferentie Innovatie en Kwaliteit in de publieke sector, die 11 maart jl. werd gehouden, won Dianet met dit project de nationale prijs voor innovatie en kwaliteit. Minister Thom de Graaf overhandigde een cheque ter waarde van 10.000 euro om in te zetten bij verdere verbetering van deze behandeling.

Deze behandeling zal in de nabije toekomst toegankelijk worden voor een grotere groep nierpatiënten.

Dianet zal in de toekomst blijven innoveren op het gebied van thuisdialyse.

Liesbeth van den Bremer
PR functionaris
Dianet Dialysecentra
Brennerbaan 130
3524 BN UTRECHT
T 030-8808015
F 030-8808019
W www.dianet.nl
E dianet@dianet.nl

20 apr 04 15:54