VERENIGING VNO-NCW

Bedrijfsleven moet conflictoplossing in eigen hand houden

VNO-NCW: 'Bedrijfsleven moet conflictoplossing in eigen hand houden'

Den Haag, 20 april 2004 - VNO-NCW vindt het een goede zaak dat de Minister van Justitie aankondigt het gebruik van mediation te gaan stimuleren. Voor ondernemers is mediation een waardevol instrument omdat zij hiermee controle houden over de oplossing van zakelijke conflicten.
Dit maakte de voorzitter van VNO-NCW, Jacques Schraven, bekend in reactie op de brief van Minister Donner die vandaag verzonden is aan de Tweede Kamer.

Schraven: 'Ik vind het een positieve ontwikkeling dat mediation gestimuleerd wordt door de overheid. Mediation is een snelle, efficiënte en kostenbesparende methode om zakelijke conflicten op te lossen. Daarvoor zijn goed opgeleide mediators nodig, die geselecteerd zijn op hun deskundigheid in het bemiddelen in zakelijke conflicten.'

Schraven adviseert bedrijven om mediation in een vroegtijdig stadium te overwegen en dus niet steeds automatisch naar de rechter te stappen.
VNO-NCW onderschrijft hiermee de doelstellingen van de stichting ACB Mediation te Den Haag die het gebruik van mediation binnen het bedrijfsleven wil bevorderen en het bedrijfsleven een eigen mediation organisatie biedt.


----------------