Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176

Persbericht                                       
                                                  

Brabant heeft nieuwe economische index

Brabantse ondernemers zijn positief gestemd over de toekomst van de Brabantse economie. Dit blijkt uit de barometer die de Provincie Noord-Brabant introduceert. Deze geeft elk kwartaal de 'temperatuur' van de Brabantse economie aan. De Barometer Ondernemend Brabant is gebaseerd op dezelfde indicatoren als de landelijke barometer van het EIM, hetgeen een vergelijking mogelijk maakt. De eerste barometerstand voor Brabant geeft bijna 30 aan tegen een landelijke stand van 13.

De Barometer Ondernemend Brabant is gebaseerd op onderzoek onder een representatief panel van 150 Brabantse bedrijven. Het onderzoeksinstituut EIM voert dit elk kwartaal uit. De barometer is gebaseerd op drie indicatoren: beoordeling van de orderportefeuille, verwachting van de bedrijvigheid en het vertrouwen in de landelijke economische ontwikkeling. Voor Brabant is dat respectievelijk 47, 36 en 5. De schaal van de barometer loopt van min honderd tot plus honderd (de stand nul komt overeen met een neutrale stemming). Opmerkelijk feit is dat de Brabantse ondernemers de economische ontwikkeling in de eigen provincie gunstiger inschatten dan de landelijke. De indicator 'vertrouwen in de landelijke economische ontwikkeling' (5) drukt sterk op de Brabantse economische stemming.

Tegelijk met de Barometer Ondernemend Brabant is er een nieuwsbrief uit die naast nieuwsberichten, kerncijfers biedt over onder meer de Brabantse bedrijvigheid, werkloosheid en innovatie. Qua innovatie loopt Noord-Brabant iets achter op de landelijke cijfers. Dat bevestigt het belang van het huidige provinciale beleid dat is gericht de innovatie binnen het MKB te stimuleren. Het leeuwendeel van de ondernemers vindt de provincie stimulerend voor vernieuwing en innovatie.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.economie-in-brabant.nl



Provincie Noord-Brabant