LIOF


Harsper gaat LCD en plasmaschermen assembleren

Het Koreaanse bedrijf Harsper vestigt haar Europese hoofdkantoor in Roermond. In een bestaand pand aan de Natronchemieweg in Roermond-Herten zal het bedrijf plasmaschermen in groot formaat (42-60) assembleren voor een groot aantal klanten in Europa. Het is voor Harsper de eerste vestiging van een assemblage-unit buiten Korea. De onderdelen voor de schermen worden door een zusterbedrijf van Harsper in Korea geproduceerd en via Rotterdam naar Roermond verscheept.

Naast assemblage zal vanuit Roermond ook de verkoop in Europa gecoördineerd worden. Met name de Franse, Duitse en Engelse markt zullen vanuit Roermond worden bewerkt. De vestiging van Harsper in Roermond zal naar verwachting voorlopig voor 30 à 40 personen werkgelegenheid opleveren, zowel voor productiemedewerkers alsook voor functies in verkoop en technologie. De investering van het bedrijf beloopt circa 4 mln euro gedurende de komende 3 jaar.

Harsper heeft zich op verschillende locaties in Europa voor deze vestiging georiënteerd, waaronder Frankfurt a/d Oder en locaties in westelijk Noord-Brabant. De uiteindelijke keuze voor Roermond werd mede bepaald op basis van de beschikbaarheid van dit geschikte pand van 1600 m2.

Harsper is opgericht in 1986 in Korea en hield zich aanvankelijk voornamelijk bezig met ontwikkeling, ontwerp en assemblage van monitoren. In de loop van de tijd resulteerde dit in ontwerp en assemblage van LCD- en plasmaschermen.
NV Industriebank LIOF en Provincie Limburg zijn zeer tevreden met deze vestiging. Harsper is een welkome aanvulling voor de economische structuur vanwege het feit dat het hier om een groeimarkt gaat van technologisch hoogwaardige producten.


-.-.-.-.-.-.-.-.-

Maastricht Roermond, 20 april 2004

Inlichtingen:

Harsper Europe BV
Marianne van Iersel
0475 408 360
email: emavaniersel@home.nl
www.harsper.com

NV Industriebank LIOF
Frans Ridderbeekx
Telefoon: 043 - 3280280
email: FRidderbeekx@liof.nl
www.liof.nl

20-04-2004