Novem

20-04-2004
Subsidieregeling Duurzame Energie 2004 geopend

Het is zover...

De subsidieregeling Duurzame Energie 2004 is geopend. Vanaf 21 april 2004 kunt u bij Novem subsidie aanvragen voor duurzame energieprojecten.

Voor onderzoeks- of ontwikkelingsprojecten, praktijkexperimenten, demonstratieprojecten en marktintroductieprojecten is er een tenderronde en er is een aparte subsidieronde voor haalbaarheids- en kennisoverdrachtsprojecten.

De spelregels nog even kort op een rij:

- Uw voorstellen voor de tender zijn tot 10 juni, 17.00 uur bij ons welkom. Een onafhankelijke adviescommissie rangschikt de projecten op indirecte energieverdienste, gevraagd subsidiebedrag en innovativiteit. Hiervoor is een bedrag van 6,7 miljoen euro beschikbaar.

- De subsidieronde voor haalbaarheids- en kennisoverdrachtprojecten sluit op 2 september 2004 om 17.00 uur. Hiervoor geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. U moet erop letten dat de datum waarop uw aanvraag compleet is ingediend, bepalend is voor de volgorde van behandeling. Het budget bedraagt 2,8 miljoen euro.

- In 2004 is een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd ten opzichte van 2003. We raden u daarom aan het informatiepakket goed te lezen.

Digitaal indienen
We maken het u graag gemakkelijk het aanvraagformulier in te vullen. Voor elke projectcategorie hebben we een apart formulier. Dat werkt wel zo efficiënt.
U kunt uw aanvraag ook digitaal indienen via www.senterloket.nl. Voordeel ligt voor de hand: u hoeft geen rekening te houden met de postbezorging. De digitale snelweg is ook handig als u tijdens het schrijven even `vast' zit. Op de website kunnen onze adviseurs uw vorderingen zien. Zij kunnen u snel verder op weg helpen.

Projectidee
Weet u niet zeker of uw project past binnen de regeling? Stuur dan het project-idee naar Novem en bespreek het projectvoorstel met een van onze adviseurs. Een formulier hiervoor vindt u in het informatiepakket.

Wilt u meer informatie?
Kijk op op deze pagina of download direct het informatiepakket inclusief aanvraagformulieren (zipfile).