Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


20 april 2004


Epe- agent gewond tijdens fietssurveillance


Een 34 jarige politieman van het team Epe, is maandagmorgen gewond geraakt toen hij, tijdens zijn fietssurveillance door een vallend hekwerk langs de Oenerweg werd getroffen. De politieman is met beenletsel per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De vallende losse hekwerkdelen van gaas en stalen buizen, waren tijdelijk tegen een ander tijdelijk hekwerk langs een pand in aanbouw geplaatst.
Vermoedelijk is tijdens werkzaamheden op het terrein het hekwerk geraakt waarbij de losse delen omvielen, juist op het moment dat de surveillerende politieman passeerde.
De politie onderzoekt het ongeval.


Vaassen - auto-inbrekers aangehouden.

Door een oplettende getuige die de politie belde zijn er vannacht 5 Polen (24 t/m 31 jaar) aangehouden die verdacht worden van auto-inbraken. Rond 03.20 uur kreeg de politie een melding dat een aantal mannen zich op de Hafkamperenkweg verdacht ophielden en een auto trachtten aan te duwen. Kort daarna bleken ze te zijn weggereden in een busje richting Apeldoorn. Dit werd doorgegeven aan andere surveillerende politie-eenheden en al snel werd de auto onder Apeldoorn gesignaleerd. De ter assistentie gearriveerde agenten lieten het busje stoppen en hielden het vijftal aan. In het busje werden mogelijke inbrekergereedschappen aangetroffen alsmede bij één van de mannen een autoradio. Hij had het apparaat achter z'n broeksband verstopt. De mannen zijn overgebracht naar het cellencomplex in Apeldoorn en een eerste onderzoek heeft uitgewezen, dat er meer auto-inbraken in Vaassen zijn gepleegd. Het vijftal blijft ingesloten.


Nunspeet - voetballers verwijderd van skatebaan


De politie heeft gisterenavond een groepje voetballers van de skatebaan aan de Elektraweg gestuurd. De politie kreeg een melding van jeugdoverlast en trof de jongeren op de verkeerde locatie. Reden waarom ze niet op het grasveld wilden voetballen was volgens hen de aanwezige hondenpoep. De skaters gingen met het nodige gemor weg. Terwijl de agenten met hen in gesprek waren kwam er een 19-jarige jongeman op een brommer zonder helm aanrijden. Toen een agent hem aangaf dat hij een bekeuring kreeg vond hij het nodig om de agent uit te schelden. Hij werd aangehouden en krijgt voor beide feiten een boete.


Ermelo - diverse controles


Afgelopen week heeft de politie op tal van feiten gelet en bij overtreding ervan diverse
Bestuurders bekeurd. Een kleine opsomming: 23 parkeerbekeuringen, 5 x fietsen in het voetgangersgebied, 6 x niet dragen van de autogordel, 7 x voor het linksaf slaan op de Julianalaan bij de Stationsstraat, 3 x verlichting op de fiets niet in orde en verder voor het niet handsfree bellen, een lekke uitlaat, alcohol drinken op straat, versleten banden bij een auto, niet verlenen van voorrang, niet dragen van de helm en wildplassen.


Ermelo - gebroken pols bij ruzie om voetbalveldje


Onenigheid om het gebruik van een voetbalveldje bij de Amanietlaan en een eerdere ruzie tussen twee jongeren is gisterenmiddag uit de hand gelopen. Een 13-jarige jongen kreeg het aan de stok met een17-jarige plaatsgenoot, werd geslagen en kwam te vallen. Een toevallig passerende getuige heeft de 17-jarige weerhouden om het slachtoffer verder te mishan-delen, maar de 13-jarige liep zo bleek later een gebroken pols op. De verdachte werd aangehouden en verhoord. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.


Ermelo - verwarde dronken man


Kreeg de politie gisterenavond laat een melding van bewoners aan de Hoge Kamp, dat daar iemand overstuur was komen aanlopen met en verward verhaal. De man is door agenten opgehaald en het bleek om een 20-jarige Pool te gaan. Hij bleek de nodige alcohol op te hebben en is in een cel ingesloten. Vandaag kon hij zich niets meer van het voorval herinneren en heeft het politiebureau met een bekeuring verlaten.


Ermelo - rijden onder invloed


Bij een routine controle werd vannacht op de Jasmijnweg een 46-jarige Ermeloer aangetroffen die bleek te hebben gedronken. De ademanalyse op het politiebureau wees 0.9 promille aan en naast een rijverbod heeft hij een boete gekregen.


Harderwijk - man aangehouden voor belediging


Een 31-jarige Harderwijk is gisterenmiddag aangehouden nadat hij in het Hortuspark een agent uitschold. De man zat met een aantal kameraden een pilsje te drinken hetgeen in strijd is met de algemene Plaatselijke Verordening. De agent zei hen een bekeuring aan en dit viel verkeerd bij betrokkene. Na verhoor op het politiebureau is hij heengezonden.


Harderwijk - toezicht project Veilig Winkelen


Ook gisteren werd er in Harderwijk gecontroleerd in het kader van het project Veilig winkelen. In de Bruggestraat, Academiestraat en Israelstraat kregen 's middags drie automobilisten een parkeerbon en op de Tweelingstad werden twee automobilisten bekeurd omdat zij op de laad- en losruimte van een supermarkt stonden.
In de Stadsdennen werden drie jongeren op skeelers naar buiten gestuurd.


Einde berichten



---- --