Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, dinsdag 20 april

Hoorn 20-04-2004 - 17.00 uur

Vrouw mishandeld

Bovenkarspel, maandag 19 april 2004.

Maandagmiddag kort voor 16.00 uur heeft een tot nu toe onbekende man een 30-jarige vrouw uit Bovenkarspel mishandeld op het Middend ter hoogte van het postkantoor. Aanleiding van de mishandeling was het feit dat de verdachte de echtgenoot van de vrouw lastig viel. Toen de vrouw daar een aantal aanmerkingen over maakte en op de verdachte toe liep werd zij met zon kracht weggeduwd dat zij ten val kwam. Toen zij voor de tweede maal naar de man toe liep werd zij plotseling in het gezicht geslagen. Vervolgens wilde de vrouw in haar auto stappen maar werd door de dader vastgeplakt en wederom in haar gezicht geslagen waardoor zij voor de tweede maal ten val kwam. Terwijl de vrouw op de grond lag werd zij door de verdachte tegen haar lichaam geschopt. Nadat een voorbijganger zich met de schermutselingen ging bemoeien droop de verdachte af en verdween in het daar gelegen winkelcentrum. De verdachte is een grote man met een lengte van ruim 2 meter. Hij is ongeveer 50 jaar oud en heeft een breed postuur. Hij droeg donkerblauwe basball-pet en een dito gekleurd jack en broek. Daarnaast droeg hij een klein vierkant brilletje. Eventuele getuigen van deze mishandeling of mensen die iets kunnen zeggen over de identiteit van de dader, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stede Broeck, telefoon 0900-8844.

Parkeerovertredingen beboet

Medemblik, maandag 19 april 2004.

Maandagmiddag zijn verschillende autobestuurders beboet omdat zij hun auto fout geparkeerd hadden op de Nieuwstraat. Vier bestuurder bleken niet te beschikken over een parkeerschijf terwijl drie bestuurder de parkeertijd hadden overschreden. Twee bestuurder parkeerde hun auto op een plaats waar een parkeerverbod van kracht was en één bestuurder gebruikte de bushalte als parkeerplaats. Het bleek dat een aantal marktkooplui het niet zo nauw nemen met de parkeerregels tijdens de markturen. In de toekomst zal het parkeertoezicht tijdens de markturen worden geïntensiveerd.

Brandende vrachtauto aangetroffen

Hoorn, dinsdag 20 april 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een brandende vrachtauto aangetroffen op een bedrijventerrein aan de Protonweg. De brand werd ontdekt door een medewerker van een beveiligingsbedrijf. De aanwezig brandweer heeft het vuur geblust. De vrachtwagen raakte zwaar beschadigd. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan. Wel werden sporen aangetroffen die er op wijzen dat onbekende hebben geprobeerd om met de kraan op de vrachtauto, goederen (ijzer) te ontvreemden. Mogelijk door een technische storing of het ontstaan van de brand heeft men de werkzaamheden moeten staken.

Snelheidscontrole

Wognum, dinsdag 20 april 2004.

Dinsdagmorgen tussen 06.30 en 08.30 uur werden op verschillende wegen in Drechterland snelheidscontroles gehouden. In totaal werd van 360 voertuigen de snelheid gemeten. Deze metingen werden verricht op weggedeelten waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u. In totaal bleken 51 bestuurders te snel te hebben gereden. De hoogste score bleek 106 km/u te zijn. De bestuurder van deze auto, een 22-jarige man uit Opmeer, moest zijn rijbewijs inleveren. Bij één autobestuurder werd een zogenaamde radarverklikker aangetroffen. Deze is in beslag genomen.