Politie Gelderland-Zuid


Ongeval met dodelijke afloop op A2

Vanochtend is rond 10.30 uur, op de A2 ter hoogte van afrit Culemborg te Beesd, een aanrijding ontstaan waarbij drie auto's betrokken waren. De auto's reden in de richting van Utrecht. Vermoedelijk remde een automobilist te laat voor langzaam rijdend verkeer. Mogelijk week de man nog uit maar kon een aanrijding met een voor hem rijdende auto niet voorkomen. De auto waar de automobilist tegenaan botste vatte vlam. In deze auto zaten vier personen. Omstanders hebben het vuur zeer snel gedoofd. Twee van de inzittenden zijn ter plaatse aan hun verwondingen overleden. De andere twee personen zijn met zeer ernstig letsel overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis Utrecht.

Vervolgens botste de automobilist nog tegen een tweede auto die over de kop sloeg en tegen de vangrail tot stilstand kwam. In deze auto zaten ook vier personen. Twee van hen liepen verwondingen op. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Tiel.

De automobilist kon zijn auto even later tot stilstand brengen. Hij liep licht letsel op en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Nieuwegein.

Door het ongeval is de A2, tussen Beesd en Culemborg, tot ongeveer 14.00 uur afgesloten geweest. Het verkeer is vanaf knooppunt Deil omgeleid.

Bij de afhandeling van het ongeval is de politie Gelderland-Zuid ondersteund door het KLPD, de brandweer en de ambulancedienst. Ook de traumahelikopter is ingezet.

De personalia van de betrokkenen kunnen nog niet bekendgemaakt worden.


Tiel, 20 april 2004
Brenda van der Pal
Afdeling Communicatie
Tel: 06-53 22 01 57



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --