Leefbaar Rotterdam

LR boos op Van der Tak

Frans van der Hilst, raadslid voor Leefbaar Rotterdam, vindt dat Van der Tak de problemen rond het leraren tekort laat versloffen. Ook vraagt hij zich af of de wethouder de Raad wel juist heeft geïnformeerd. Van der Tak heeft in het begin van het schooljaar 2003/2004 nog 'trots' gezegd dat er geen vacatures in het Rotterdamse onderwijs waren.

Die bewering staat volgens Van der Hilst echter haaks op de cijfers van het recente onderzoek van Ecorys NEI in opdracht van de gemeente. Dat geeft namelijk aan dat er eind 2003 zeventig vacatures waren op de basisscholen en 35 in het voortgezet onderwijs. Als ook rekening wordt gehouden met de onbevoegden die voor de klas staan, dan valt het lerarentekort feitelijk nog hoger uit. In schriftelijke vragen aan het College heeft Van der Hilst daarom ook antwoord gevraagd op de vraag wat Van der Tak onderneemt om het tekort aan te pakken.

De partij is ook verbolgen dat de bestuurder nog niks heeft gedaan met de onderwijsvoorstellen die al vorig jaar door de gemeenteraad werden aangenomen. Dan gaat het om de door Leefbaar gevraagde inventarisatie van de uit- en instroom van docenten. Daar hoorde ook een overzicht bij van het aantal onbevoegden, stagiaires en zij-instromers. Het gaat daarnaast ook om de oproep van Van der Hilsts partijgenoot W. R. de Waal om al het geld dat bedoeld was voor het wegwerken van het lerarentekort, te gebruiken ter verbetering van de kwaliteit van het docentenkorps. Wat is er eigenlijk in de tussentijd met dit budget gebeurd, wil Van der Hilst weten.