Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 20 april 2004 p045
---

Waardering voor Stedelijk Ontwikkelingsbeleid Nijmegen

De gemeente Nijmegen werkt hard aan de oplossing van grootstedelijke problemen als dak- en thuislozen, allochtonen, langdurige werklozen, leefbaarheid in de wijken en veiligheid. Ook betrekt de gemeente op een open en serieuze manier externe partners bij de ontwikkeling en uitvoering van beleid. Dát concludeert de visitatiecommissie voor het Gelders Stedelijk Ontwikkelingsbeleid (GSO) in haar rapport 2004. Daarbij moet Nijmegen wel duidelijk zijn over de regierol die het volgens de wet heeft.

De visitatiecommissie heeft met name het Nijmeegse speerpunt 'Het Vangnet'onderzocht. Met 'Het Vangnet' wil Nijmegen onder meer bereiken dat de omvang van de groep dak- en thuislozen zich stabiliseert. Verder moet 90 procent van de nieuwkomers de inburgeringscursus doorlopen. Van deze groep moet 75 procent binnen twee jaar een baan gevonden hebben. Ook moet het aantal jeugdige delictplegers en het aantal slachtoffers door geweld in vijf jaar met 10 procent dalen. Aan 'Het Vangnet'draagt de provincie EUR 2,5 miljoen aan GSO-middelen bij.

De commissie stelt dat de effecten van 'Het Vangnet' moeilijk gemeten kunnen worden. Toch kan de gemeente nog beter sturen op concrete resultaten. Ook moet Nijmegen doorgaan op de weg die met de externe partners is ingeslagen. Daarbij moet de regierol van de gemeente en wie waar verantwoordelijk voor is, helder zijn. Verder vindt de commissie het belangrijk dat Nijmegen een duidelijke visie op het in te zetten sociale beleid ontwikkelt.

Voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Truud Knappstein, doorkiesnummer 3292380

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 2378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht