Gemeente Oosterhout

Besluitenlijst week 17

Raadsnota peuterspeelzaalwerk

Mede op basis van uitgebreide en diepgaande eerdere discussie binnen de gemeenteraad, stellen b. en w. de gemeenteraad in het Oosterhoutse peuterspeelzaalwerk voor vooral te kiezen voor die peuters die vallen binnen de doelgroep van voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Als normbedrag wordt maximaal 331 gehanteerd. Verder stellen b. en w. de raad voor een subsidieplafond vast te stellen voor peuterspeelzaalwerk en dit te bepalen op 246.000. Over dit onderwerp verschijnt een persbericht.

Raadsvoorstel verordeningen Wet werk en bijstand

De gemeenteraad van Oosterhout wordt door b. en w. gevraagd een aantal verordeningen vast te stellen die het gevolg zijn van de invoering van de Wet werk en bijstand. Het gaat daarbij om de verordening toeslagen en verlagingen, de reïntegratieverordening, de afstemmingsverordening, de verordening handhaving, de verordening cliëntenparticipatie, de verordening loonkostensubsidie I/D en Wiw en de boeteverordening.

Fusie bibliotheek Oosterhout met bibliotheken in de regio

Het college heeft in principe ingestemd met de fusie van de openbare bibliotheek Oosterhout en de bibliotheken in de gemeenten Dongen, Drimmelen, Geertruidenberg en Gilze en Rijen tot één regionale basisbibliotheek. Bij die instemming maakt het college één voorwaarde: er moeten garanties worden bereikt over het veilig stellen van de Oosterhoutse inbreng (de "bruidsschat") in de nieuwe regiobibliotheek.

Uitbesteding kinderopvang alleenstaande ouders

Het college heeft besloten de uitvoering van de regeling kinderopvang alleenstaande ouders (KOA) gedurende een jaar uit te besteden aan het ter zake gespecialiseerde bureau Kintent.

Vaststelling Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

B. en w. vragen de raad in te stemmen met de Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De Veiligheidsregio is het nieuwe regionale samenwerkingsverband voor uitvoerende taken op het gebied van openbare orde en veiligheid. Het oprichten van de regio is een gevolg van rijksbeleid.

Raadsnota zwembadvoorziening

B. en w. vragen de raad een besluit te nemen over de toekomst van de zwembadvoorziening in Oosterhout. Dat gebeurt op basis van de nota "Waar zwemt Oosterhout in de toekomst", die uitgaat van het aanleggen van het combi-bad op de locatie van De Warande onder sluiting van de binnenzwembaden Arkendonk en De Blikken. Uitgangspunt is dat de hiermee gepaard gaande investeringen worden verrekend in de exploitatie van het nieuwe combibad.

Herinrichting straten Slotjes-Midden

Het college vraagt de gemeenteraad een krediet van 420.000 ter beschikking te stellen voor de herinrichting van de Johannieterstraat, Van Polanenstraat, Graaf Engelbrechtstraat en Spijtenburgstraat (Slotjes-Midden).

Jaarverslag leerplicht 2002-2003

Het college vraagt de gemeenteraad het jaarverslag leerplicht 2002-2003 vast te stellen. Het betreft hier een wettelijke verplichting.

Over dit onderwerp verschijnt een persbericht.

Raadsvoorstel bouwplan woningen op perceel hoek Kanonnierstraat-St. Janstraat

Het college vraagt de raad medewerking te verlenen aan de bouw van een appartementencomplex op de hoek Kanonnierstraat-St. Janstraat. De bebouwing komt op de plaats van de voormalige horecagelegenheid De Kanonnier.

Raadsvoorstel (herhaald) voorbereidingsbesluit voor delen van het centrumgebied

B. en w. vragen de raad een herhaald voorbereidingsbesluit te nemen voor delen van het centrumgebied. Dit is nodig om ongewenste ontwikkelingen, in afwachting van een nieuw bestemmingsplan, te voorkomen. Herhaling is thans aan de orde omdat het nu geldende voorbereidingsbesluit eind mei afloopt.

Benoeming nieuw lid Adviescommissie Algemene wet bestuursrecht

B. en w. vragen de raad de heer M. Tunnissen te benoemen tot lid van de Adviescommissie Algemene wet bestuursrecht. Daarmee wordt een van de vacatures in de commissie opgevuld.

Raadsvoorstel bouwplan woning naast Vrachelsestraat 31

Het college vraagt de raad medewerking te verlenen, door middel van het opstarten van een artikel-19-procedure, voor de bouw van een woning naast het perceel Vrachelsestraat 31.

Vragen PvdA-fractie over Toonzaal

Burgemeester en wethouders hebben de antwoorden geformuleerd op vragen van de PvdA-fractie over de toekomst van jongerencentrum De Toonzaal.

Voornemen provincie Positie gemeente Oosterhout in ISV-2-periode

Het Oosterhoutse college gaat bezwaar maken tegen het provinciale voornemen Oosterhout bij de volgende fase van uitvoering van het Investeringsprogramma Stedelijke Vernieuwing aan te merken als projectgemeente. Dat betekent dat Oosterhout voor ieder project dat binnen de ISV-doelstellingen zou passen, apart subsidie moet aanvragen. Nu is Oosterhout nog programmagemeente en ontvangt het geld van de provincie voor de uitvoering van één totaalprogramma ISV.

Verzoek om medewerking voor vestiging kantoorruimte in het pand Leijsenhoek 20

B. en w. zijn onder voorwaarden bereid mee te werken aan de vestiging van een kantoor in het pand aan de Leijsenhoek 20.

Latere aanbieding nota minimabeleid

Het college zal de raad in kennis stellen van het feit dat de nota minimabeleid in juli een eerste keer in de raad kan worden besproken.

Inlichten college over het resultaat van het onderzoek naar risicovolle platte daken

B. en w. hebben kennis genomen van de tweede rapportage van de Inspectie van het ministerie van VROM naar de veiligheid van de platte daken in Oosterhout. Hieruit wordt duidelijk dat nog bij dertien daken een nader constructieonderzoek gewenst is.

Over dit onderwerp verschijnt een persbericht.

Bezwaarschrift tegen geweigerde velvergunning voor 2 zilveresdoorns Stadhoudersveste

B. en w. hebben de bezwaren ongegrond verklaard die namens de Vereniging van eigenaren zijn ingediend tegen de weigering twee zilveresdoorns langs de Statenlaan te rooien. Hiermee volgt het college de Adviescommissie algemene wet bestuursrecht.

Bezwaarschrift velvergunning berken Hoge Dijk

Overeenkomstig het advies van de Adviescommissie Awb hebben burgemeester en wethouders het bezwaar ongegrond verklaard tegen het afgeven van een velvergunning voor een aantal berken langs de Hoge Dijk in Oosteind

Bestemming positief saldo liquiditeitsrekening Vrouwenraad Oosterhout

B. en w. hebben besloten dat het positief saldo van de liquiditeitsrekening van de Vrouwenraad Oosterhout mag worden uitgekeerd aan het project Mama Cash. Het gaat hier om een bedrag van 311.

Bezwaar tegen tijdelijke bouwvergunning aan het Hanzecollege

Het college heeft besloten de VVE Flatgebouwen Hertogenlaan ongegrond te verklaren in haar bezwaar tegen het verlenen van een tijdelijke bouwvergunning aan het Hanzecollege. Aan de hand van de bouwvergunning wil het college tijdelijk drie noodlokalen plaatsen.

Bezwaar tegen bouwvergunning kinderdagverblijf "Het Kootertje" te Dorst

Burgemeester en wethouders hebben het bezwaar ongegrond verklaard dat is ingediend tegen het verlenen van een bouwvergunning voor een kinderdagverblijf aan de Cypressenstraat te Dorst. Hiermee volgt het college de Adviescommissie algemene wet bestuursrecht. 11/5/2004