Gemeente Oosterhout

Brandweer zoekt nieuwe vrijwilligers

Dromen

De brandweer! Rode autos met zwaailicht en sirene. Een droom van menig kind. Een ongeval op straat, een woning in brand. De brandweer staat paraat, iedereen aan de kant. Die droom kan nu werkelijkheid worden. Brandweer Oosterhout zoekt versterking binnen haar korps. Op de posten Centrum, Den Hout en Dorst komen plaatsen vrij.

Je wordt als nieuwe vrijwilliger in twee jaar tijd volledig opgeleid tot allround brandweerman. Je wordt lid van een team, ontmoet veel collegas, oefent regelmatig eens per twee weken - én rukt uit naar branden en ongevallen.

Durven

Durf je het aan, ben je bereid er voor te gaan, de handen uit de mouwen te steken? Dan sta je voor een boeiende tijd en carrière! Altijd wordt opgetreden in teamverband en staat de eigen veiligheid voorop.

Hoewel dat in de praktijk maar zelden de drijfveer is, kan het je toch helpen te weten dat tegenover de tijd die je besteedt aan de brandweer een vergoeding staat. Je treedt in dienst van de gemeente Oosterhout en alle arbeidsvoorwaarden, faciliteiten en verzekeringen zijn van toepassing.

Dames en heren

De brandweer een mannenwereld? Flauwekul; die tijd ligt inmiddels ver achter ons. Menig vrouw heeft haar draai gevonden bij de brandweer. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat het de Oosterhoutse vrijwillige brandweer op het gebied van vrouwelijke leden minimaal is voorzien. Tijd om daar wat aan te doen!

Deugen

"Deugt" iedereen? Natuurlijk gelden er wel enkele voorwaarden voorwaarden wil je lid kunnen worden van de vrijwillige brandweer. Je woont en werkt zoveel mogelijk in de kern waar je bij de brandweer wilt. Snelheid is namelijk altijd geboden in geval van een alarm. Je leeftijd ligt tussen de 18 en 40 jaar en je gezondheid en conditie zijn in orde.

Doen

Heb je interesse, dan moet je het gewoon doen. Zorg dat je erbij bent, zet je in voor de gemeenschap.

Op donderdagavond 13 mei organiseert de brandweer een informatieavond in de kazerne. Aanvang 20.00 uur. Gebruik de antwoordstrook en zie een uitnodiging tegemoet voor in ieder geval een interessante bijeenkomst, die wellicht je eerste stap in de wereld die brandweer heet is. De strook bezorgen op de brandweerkazerne of opsturen naar: brandweer Oosterhout, t.a.v. M. de Jong, postbus 10150,4900 GB Oosterhout.

Twijfel je, heb je vragen, wil je meer weten bel dan met Marcel de Jong, 0162 489885 of wip even langs bij de brandweer, Slotjesveld 3.

Ondergetekende,

Naam :

Adres :

Postcode : Woonplaats: Oosterhout / Dorst / Den Hout / Oosteind *

Geboortedatum:

Telefoon :

Heeft belangstelling voor een functie bij de Oosterhoutse vrijwillige brandweer en wil graag worden uitgenodigd voor de informatie-avond op 13 mei a.s.
11/5/2004