Gemeente Eindhoven

Persbericht: 20 april 2004, no. 107

Maatschappelijke- en winkelfunctie Karregat moet versterkt worden

Het college van burgemeester en wethouders wil dat buurtcentrum t Karregat weer een belangrijke rol gaat spelen in de wijk Muschberg/Geestenberg.

Om dit te realiseren moeten meer maatschappelijke organisaties een vaste plek krijgen in t Karregat. Daarnaast is er aandacht voor de detailhandel in het buurtcentrum en de eigendomssituatie.

Het winkelgedeelte van buurtcentrum t Karregat functioneert al enige tijd niet naar behoren. Vanwege de ontwikkeling van een nieuw buurtwinkelcentrum in Tongelresche Akkers is enige tijd geleden besloten om het aantal vierkante meters detailhandel in t Karregat te bevriezen.

Op dit moment werkt de gemeente aan nieuw beleid voor de detailhandel in Eindhoven. Op basis daarvan wordt gekeken of deze bevroren meters losgelaten kunnen worden. De gemeente vindt het belangrijk dat t Karregat zijn belangrijke winkelfunctie houd.

Naast detailhandel moet in t Karregat ook ruimte voor maatschappelijke organisaties. Het gaat dan om een bovenwijkse vrijetijdsaccommodatie, Saltobasisschool t Karregat, een peuterspeelzaal en een kinderdagverblijf. Het is ook de bedoeling dat in t Karregat een spilcentrum wordt gerealiseerd.

Eigendomssituatie
Op dit moment is t Karregat deels eigendom van de gemeente en deels van een particuliere eigenaar. Om het beheer goed te kunnen regelen en de exploitatie rendabel te maken is het goed om t Karregat bij één eigenaar onder te brengen. De gemeente gaat daarom kijken onder welke voorwaarden verkoop van het gemeentelijke deel van t Karregat mogelijk is.

© 2004 Gemeente Eindhoven