Gemeente Heusden


Terrein weer als parkeerplaats ingericht
Woonwagens in Venbroekstraat verwijderd 20-4-2004 Op vrijdag 16 april is de laatste woonwagen verwijderd van het terrein aan de Venbroekstraat in Nieuwkuijk. Dat betekent dat het parkeerterrein zijn oude functie heeft teruggekregen. Daarmee komt een einde aan een bijzondere omstandigheid.

Op 2 juli 2003 werden omwonenden verrast door de plaatsing van een aantal woonwagens. Dat leidde tot begrijpelijke, soms emotionele reacties. Uit vragen, opmerkingen en aangekondigde maatregelen bleek een behoorlijke weerstand tegen de ontstane situatie. De praktijk heeft uitgewezen dat de achterliggende maanden een stuk rustiger zijn verlopen dan aanvankelijk door sommigen werd gevreesd. Incidenten hebben zich niet voorgedaan.

Vanaf het begin heeft burgemeester H. Willems de toezegging in de richting van omwonenden gedaan dat de situatie voor 31 december 2004 weer genormaliseerd zou zijn. Voor de tijdelijke bewoners van de Venbroekstraat is inmiddels een oplossing gevonden. Burgemeester H. Willems is blij dat hij die toezegging zo spoedig heeft kunnen nakomen.

De burgemeester heeft de direct omwonenden regelmatig over de gang van zaken geïnformeerd. De heer Willems heeft hen middels een brief van de nieuwe situatie op de hoogte gebracht.