Politie Drenthe

dinsdagmiddag 20-04-04

Assen 20-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Vrouw op snorfiets gewond
ASSEN - Dinsdagmorgen reed een 46-jarige vrouw uit Assen op haar snorfiets over het fietspad langs de Europaweg West. Op de kruising met de Maria in Campislaan verleende zij geen voorrang aan een 40-jarige automobilist uit Smilde. Een aanrijding volgde waardoor de Assense kwam te vallen. Zij raakte gewond aan heup, been en schouder en werd naar het WZA overgebracht.

Drank werkt lang door
LIEVEREN - Dinsdagmorgen omstreeks 11.45 uur, reed een 34-jarige man uit Zuidlaren met zijn vrachtauto over de Vaartweg. Hij werd gecontroleerd waarna vast kwam te staan dat zijn alcoholpromillage te hoog was, namelijk 1,8. Hij verklaarde de vorige avond veel bier te hebben gedronken, zo'n 24 flesjes. Hij had zich vanmorgen niet gerealiseerd dat hij daarom nog niet mocht rijden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod voor 9 uur.

Gaatjesboorder actief
ASSEN - In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Steendijk. Behalve persoonlijke documenten en een klein geldbedrag werd vanaf de oprit een groene Mazda 121 weggenomen. De 52-jarige bewoner deed aangifte.

ASSEN - Ook in de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Vredeveldseweg. Ook hier werd een klein geldbedrag weggenomen alsmede een GSM. In beide gevallen werd toegang verkregen door een gaatje te boren in de tuindeuren waarna de deur kon worden geopend.

Vader boos op politie
ROSWINKEL - In een schuur bij een woning aan de Boetseweg trof de politie een aantal gestolen verkeers- en straatnaamborden aan. Als verdacht van diefstal van deze borden werden de twee zonen (15 en 17 jr) gehoord en de borden werden in beslag genomen. De vader van de jongens was het in het geheel niet eens met de handelwijze van de politie. Had hij eindelijk de jeugd van Roswinkel onder controle door een "kroegje" in zijn schuur te laten bouwen, versierd met gestolen spullen, en nu kwam de politie dat weghalen en kreeg zijn zonen een proces-verbaal. De politie begreep niets van de jeugd.

Politie waarschuwt voor karaoke
EMMEN - De politie in Emmen is geconfronteerd met meldingen dat een man meisjes zou ronselen voor een karaoke-wedstrijd in de Giraf in Emmen. Hij spreekt meisjes aan en vraagt of ze mee willen doen. Hij biedt hen 50 en vraagt daarna persoonlijke zaken zoals bijvoorbeeld de cupmaat. Bij de Giraf is niets bekend van een karaoke-wedstrijd.

Brand in loods
EMMEN - Dinsdagmiddag brak brand uit in een leegstaande loods aan de Zuidbargerstraat. De brand in de loods van een voormalig bouwbedrijf, inmiddels failliet, werd door surveillerende agenten ontdekt, De politie zoekt contact met mensen die mogelijk opvallende zaken in de omgeving van de loods hebben gezien kort voor, tijdens of na het uitbreken van de brand. Zij kunnen contact opnemen met 0900 - 8844.

Realistische oefening?
ASSEN - Dinsdagmiddag zag een agent een gewapende man staan aan de Schaperstraat. De agent trok zijn dienstpistool en sommeerde de man zijn geweer op de grond te leggen waaraan de man voldeed. De man werd aangehouden en geboeid naar het bureau overgebracht. Onderzoek wees uit dat het een half in burger geklede militair betrof die met zijn peloton aan het oefenen was voor een eventuele uitzending naar Irak. Er kwam ook en aantal telefoontjes binnen van verontruste mensen die personen met vuurwapens over straat zagen lopen. Door de Koninklijke Marechaussee werden alle vuurwapens van de personen in burger ingenomen en de oefening werd gestaakt. Zowel de Politie als de Koninklijke Marechaussee waren tevoren niet op de hoogte gebracht van deze oefening.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0592-361268 of 06-52528533. Bert Peters zal de voorlichting dinsdag tussen 12.30 uur en 17.00 uur overnemen. info@politie-drenthe.nl