persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 20-04-2004

ILLEGAAL IN NEDERLAND

s-Hertogenbosch- Maandagmiddag is op het Kapelaan Koopmansplein een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Bij controle door surveillerende agenten bleek de man diverse goederen bij zich te dragen, die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De man verblijft illegaal in Nederland en is inverzekering gesteld.

HUISELIJK GEWELD

s-Hertogenbosch- Maandag is een 38-jarige man uit Malaga aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn ex-vriendin in haar woning in s-Hertogenbosch. De verdachte schopte en sloeg de vrouw meerdere malen en bedreigde haar met de dood. Tevens pleegde hij vernielingen in de woning.

ZAKKENROLLERS

s-Hertogenbosch Dinsdagochtend zijn twee meldingen bij de politie binnengekomen van zakkenrollen op de Stationspaserelle. De politie adviseert om extra op te letten.

MES IN BESLAG GENOMEN

s-Hertogenbosch Dinsdagochtend is een 49-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden bij het paleis van justitie aan de Leeghwaterlaan in s-Hertogenbosch. De beveiligingsdienst had bij haar een valmes gevonden. De vrouw verklaarde dat ze niet wist dat dit een verboden wapen was. Ze gebruikte het als zakmes. Na verhoor is de vrouw met een proces verbaal heen gezonden. Het mes is in beslag genomen.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Dinsdagochtend is in een winkel aan de Arena in s-Hertogenbosch een 34-jarige man aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Hij is ingesloten.

BEDRIJFSINBRAAK

Boxtel- In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken bij een bedrijf aan de Mijlstraat. Medewerkers van een beveiligingsbedrijf betrapte een persoon toen deze bij het bedrijf wegrende en er per motor vandoor ging. De dader verschafte zich toegang tot het pand door een ruit te verbreken. Uit het bedrijf zijn een computerscherm en een computer ontvreemd.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Vught-
Maandagavond is bij een snelheidscontrole op de N65 het rijbewijs ingevorderd van een 53-jarige man uit Escharen. De automobilist reed 138 km/u terwijl maximaal 80 km/u is toegestaan. Tijdens deze controle werden 1850 automobilisten gecontroleerd. Er werden in totaal 16 bestuurders bekeurd vanwege het overschrijden van de maximumsnelheid.

GORDELCONTROLE

Vught-
Maandagmiddag zijn bij een gordelcontrole op de Bosscheweg in totaal tien personen bekeurd omdat zij de veiligheidsgordel niet droegen. Er werden 250 voertuigen gecontroleerd tijdens deze controle.

RIJDEN ONDER INVLOED

Sint Michielsgestel-
Maandagavond is op de Van de Kerkhoffstraat een 57-jarige man aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

VALS PASPOORT

Reek-
Maandag is op de Mgr Borretstraat een 35-jarige man uit Polen aangehouden. De man maakte gebruik van een vermoedelijk vals paspoort. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

RIJDEN MET ONTZEGGING

Veghel-
Maandagmiddag is op de Deken Snoecxstraat een 33-jarige Veghelnaar aangehouden. Agenten zagen de man rijden en bij controle bleek de automobilist een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben. Er is proces-verbaal opgemaakt.

BEDRIJFSINBRAAK

Veghel- Maandagavond is er ingebroken in een bedrijf aan de Rooseveltlaan. Daders vernielden een ruit van het pand. Uit het bedrijf is een geldbedrag ontvreemd.

OPENBARE DRONKENSCHAP

Vianen NB Maandagavond is een 59-jarige man uit Cuijk aangehouden op de Dennenkamp in Vianen. De man was in de buurt aan het vervelen in een beschonken toestand. De man heeft een bekeurig gekregen.

BROMFIETSER AANGEREDEN

Boxmeer Maandagavond is een 16-jarige bromfietser uit Boxmeer aangereden op de kruising van de Julie Postelsingel en de Faunalaan in Boxmeer. Een 22-jarige automobilist uit De Mortel reed over de Faunalaan in de richting van de Julie Postelsingel. Aan het einde van de weg wilde de bestuurder naar links gaan en stopte. Toen hij verder reed kwam er plotseling een bromfietser uit de Julie Postelsingel aangereden. De bromfietser reed tegen het midden van de auto. Het is niet bekend welk letsel de bromfietser hierbij heeft opgelopen.

SNELHEIDSCONTROLE

Cuijk - Op de Heerstraat en de Sint Agatha zijn lasersnelheidscontroles gehouden. Twee automobilisten reden harder dan de toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 116 km/u. Beiden kregen een boete.

TWEE PERSONEN GEWOND BIJ AANRIJDING

Geffen
Maandagavond zijn een 19-jarige man uit Oss en een 20-jarige man uit Oss gewond geraakt bij een ongeval op de kruising van de Vreestraat en de Kruiskampweg in Geffen. De 19-jarige automobilist reed over de Kruiskampweg. Van rechts kwam een 58-jarige automobilist uit Oss. Hij reed samen met de 20-jarige bijrijder over de Vreestraat in richting van Oss. Doordat de 19-jarige automobilist geen voorrang gaf, kwamen de autos met elkaar in botsing. De 19-jarige man had verwondingen aan zijn hoofd en een pijnlijke knie. De bijrijder had een pijnlijke schouder. Beiden zijn naar het Bernhovenziekenhuis in Oss gebracht

BESCHONKEN BESTUURDER VERGEET LICHTEN AAN TE DOEN

Oss
Maandagavond is een 55-jarige man uit Oss aangehouden op de Diamantweg in Oss voor het rijden onder invloed van alcohol. De politie kwam de man op het spoor omdat hij met zijn auto over de weg reed, zonder lichten aan, terwijl de duisternis alreeds was toegetreden. Uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

HUISELIJK GEWELD

Oss
Maandagavond is een 55-jarige vrouw in haar woning in Oss aangehouden voor het mishandelen van haar echtgenoot. Beide echtgenoten hadden ruzie gekregen, waarbij de vrouw de man in het gezicht had gekrabd en geslagen. De man had verwondingen in zijn gezicht. De vrouw is ingesloten.

BESCHONKEN BROMFIETSER

Oss
In de nacht van maandag op dinsdag is een 47-jarige man uit Oss aangehouden voor het besturen van een bromfiets onder invloed van alcohol. Uit een blaastest bleek dat de man te veel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

MISHANDELIG DOOR DRONKEN MAN

Oss

- In de nacht van maandag op dinsdag is een 40-jarige man uit Heesch aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 54-jarige man uit Oss. De politie kreeg een melding van een lastige dronken man op de hoek van de Hooghuisstraat en de Klappenstraat. Ter plaatse zag de politie dat de man een andere man een klap in zijn gezicht had gegeven, waarbij het slachtoffer een hoofdwond opliep. De verdachte is aangehouden.

KROEG OPEN NA SLUITINGSTIJD

Oss
Rond half drie s nacht zag de politie tijdens een surveillancedienst dat een horecagelegenheid aan de Berghemseweg in Oss nog open was en dat er klanten binnen zaten. Omdat dit na de verplichte sluitingstijd van twee uur was, zijn de gasten naar buiten gemaand en heeft de aanwezig beheerder een proces-verbaal gekregen.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN

Oss Dinsdagochtend zijn een 43-jarige man uit Breda en een 22-jarige man uit Deventer aangehouden op de A59 richting s-Hertogenbosch op verdenking van mishandeling van een 52-jarige Ossenaar op de Terwaenen in zijn woonplaats. Hij liep diverse verwondingen op aan hoofd en gebit.