Partij van de Arbeid


Den Haag, 20 april 2004


PvdA ziet belangrijke hoorzitting geblokkeerd


Op initiatief van de Partij van de Arbeid was vandaag voorgesteld een hoorzitting te houden met de sociale partners over de gevolgen van een versnelde afschaffing van de SPAK, zoals het kabinet dat wil. VVD en CDA hebben een dergelijke hoorzitting helaas geblokkeerd, zonder daar ook maar enige inhoudelijke onderbouwing aan te geven. Hiermee beletten de coalitiepartijen de oppositie gebruik te maken van het parlementaire recht van hoor en wederhoor. De Partij van de Arbeid zal nu zelf, mogelijk met andere partijen, een gesprek organiseren met de sociale partners.


De PvdA-fractie maakt zich ernstige zorgen over de gevolgen van de versnelde afschaffing van de SPAK. Het kabinet wil dit in het kader van de nieuwe bezuinigingsronde.


De SPAK is bedoeld om werkgevers te stimuleren mensen die ver van de arbeidsmarkt staan in dienst te nemen. Het VNO en het MKB hebben al laten weten tegen deze versnelde afschaffing gekant te zijn. Het MKB meent zelfs dat als de SPAK wordt afgeschaft het minimumloon naar beneden moet.


Voor verdere informatie: Jet Bussemaker 06-18305799


* Bezoek ook onze website www.pvda.nl