Ingezonden persbericht


Persbericht

Digital Port Rotterdam geopend

Praktische ICT-oplossingen voor ondernemers in het WTC

Rotterdam, 21 april 2004, Digital Port Rotterdam: het onafhankelijke ICT-Centrum voor praktisch en intelligent ondernemen is tijdens het OndernemersOntbijt op woensdag 21 april 2004 officieel geopend. Ondernemers kunnen er 'ervaren en beleven' wat ICT voor hun bedrijf kan betekenen. Het kenniscentrum organiseert evenementen en workshops voor ondernemers, brancheorganisaties, businessclubs en overheidsorganisaties. Ondernemers in Rotterdam en omstreken krijgen een waardebon die recht geeft op een eerste gratis workshop. Aanmelden voor de workshops kan via de website www.digitalport.nl. Voorzitter MKB-Nederland Loek Hermans opende het centrum, dat vooral bedoeld is voor ondernemers in het Midden- en KleinBedrijf.

Met onafhankelijke hulp en advies zullen de gidsen ondernemers ondersteunen bij het effectief inzetten van slimme ICT-oplossingen bij alle aspecten van de bedrijfsvoering. Digital Port brengt niet alleen vraag en aanbod van bedrijven bij elkaar maar ook onderwijs en overheid. Digital Port zal gezamenlijk met haar bezoekers en met specialisten kansen, ideeën en oplossingsrichtingen uitwerken. Oplossingen die daadwerkelijk bijdragen aan een efficiëntere bedrijfsvoering. Het wordt ook de thuisbasis van i-Portal, het netwerk voor ICT ondernemers in de regio Rotterdam. De Assurantiebeurs zal er een plaats krijgen, waardoor het een van de eerste "schermenbeurzen" in Europa wordt.

Workshops
Bij Digital Port wordt continu gewerkt aan de ontwikkeling van diverse workshops die daadwerkelijk bijdragen aan een efficiëntere bedrijfsvoering. Per half jaar wordt een compleet programma samengesteld, ook worden onderwerpen voor specifieke branches ontwikkeld. In de komende periode worden onder andere de volgende workshops gegeven: De opvolger van de barcode, RFID, Internetstrategie, mogelijkheden van breedband, draadloze netwerken en kosteneffectief opleiden.

ICT ervaren en beleven
Deelnemers beginnen in een afgesloten ronde ruimte Ze krijgen daar een introductie over het onderwerp van die dag en geven met behulp van stemkastjes hun mening over een aantal stellingen. Vervolgens gaan ze naar een andere ruimte, waar ze met behulp van computers brainstormen over de onderwerpen.De laatste stap zetten de deelnemers in een vertrek met een open karakter, waar ze letterlijk en figuurlijk 'het licht kunnen zien'. Hier werkt iedere individuele ondernemer zijn oplossingen concreet uit. Dat kan een plan van aanpak zijn, maar ook een rendementsberekening voor een bepaalde actie. Het resultaat nemen de deelnemers mee naar hun bedrijf.

Trendbreuk
"Het slim gebruik maken van computers, netwerken en telecommunicatie is een belangrijk instrument in de strijd om efficiency.Toch lijkt het gebruik van ICT in het midden- en kleinbedrijf nog onvoldoende uitgenut. Kansen die de productiviteit kunnen verhogen, door of efficiënter te werken of kosten te besparen.Het gebruik van ICT is voor MKB-Nederland dan ook een belangrijk onderwerp. Inmiddels koesteren de kleinere zelfstandigen aanmerkelijk hogere verwachtingen voor dit jaar dan in januari jl. We zien een duidelijke trendbreuk.Digital Port kan hier haar steentje aan bijdragen" aldus Loek Hermans voorzitter MKB-Nederland.

--------------------------------------------------Einde Persbericht-------------------------------------------

Bijlage Persbericht Digital Port Rotterdam

Digital Port Rotterdam in het kort
Een initiatief van de Kamer van Koophandel Rotterdam en de Gemeente Rotterdam (OBR). Het centrum biedt, in samenwerking met overheid, kennisinstellingen en bestaande initiatieven, het bedrijfsleven de mogelijkheid om slimme oplossingen te ervaren en te beleven door gebruik te maken van de ICT aan de hand van praktische voorbeelden.



Ingezonden persbericht