Ingezonden persbericht


WIJNINFO.NL NIEUWS

Wijnproeverij Maison Louis Jadot

WIJNPROEVERIJ MAISON LOUIS JADOT

Ontdek op dinsdagavond 20 april a.s. de stijl van wijnen die Jadot wereldberoemd maakt: geen stijl! U kent wellicht allerlei producenten in de Bourgogne die een soort van huisstijl in de wijn hebben, dat is iets wat men bij Maison Louis Jadot persé niet wil. Bij dit wijnhuis laat men het terroir en druif spreken!

Nicolas Dewé, exportmanager, zal een proeverij van 12 wijnen Engelstalig voor u begeleiden. Hij neemt u mee naar een aantal witte wijnen uit de Mâconnais, met onder andere de zeer geroemde Château de Loché, leidt u langs andere witte wijnen en laat u verder kennismaken met een zestal rode wijnen, waaronder drie verrassende cru wijnen uit de Beaujolais: Brouilly, Morgen en Moulin-a-Vent.

Deze proeverij vindt plaats in Brasserie Kleyn Hartensteyn te Oosterbeek. Vooraf aanmelden noodzakelijk! Meer info: www.svbe.nl of telefonisch bij Chris Alblas: 026-4434360

Hongaarse wijnproeverij te Maastricht

PERSBERICHT

Hongaarse wijnproeverij te Maastricht

Hongarijë, een van de oudste wijnproducenten van Europa en onder meer bekend van de Tokaji, Bikaver en Balatonwijnen, wordt op 1 mei 2004 lid van de Europese Unie: een goede reden om kennis te maken met de wijnen uit dit land!

Om het Hongaarse EU lidmaatschap luister bij te zetten orgainiseert Mercury International op 16 mei a.s. een wijproeverij in het Crowne Plaza Hotel te Maastricht. De proeverij wordt speciaal georganiseerd voor wijnprofessionals en de (vak)pers (aanmelden verplicht). Op de proeverij zullen enkele medaillewinnende Hongaarse wijnboeren aanwezig zijn en bezoekers de mogelijkheid geven met deze wijnen kennis te maken.

De proeverij zal geopend worden door dhr. István Éliás, handelsraad van Hongarije.

De bekende Maastrichtse vinoloog August Hoon, directeur van G. Thiessen Wijnkopers Maastricht, zal een korte inleiding geven over de wijnen.

Voor verdere informatie en aanmelding voor het bijwonen van de (gratis) proeverij gelieve u contact op te nemen met mw. Christina Galambos, Mercury International, tel. 043-3540287, fax 043-3540286, e-mail: k.galambos@hetnet.nl

Voorafgaand aan de proeverij wordt er vanaf 12.00 uur door het Crowne Plaza Hotel een Hongaarse brunch georganiseerd, in restaurant De Mangerie aan de Maas, waar u voor ¤ 29,50 kunt genieten van typische Hongaarse specialiteiten. Wilt u deze brunch bijwonen? Dan graag reserveren op tel.: 043 350 91 58.

Gratis parkeren bij Q park (gelegen onder het Crowne Plaza Hotel) voor gasten van de proeverij. U kunt een parkeerticket afhalen bij de receptie.

Plaats: Crowne Plaza Hotel Maastricht, Ruiterij 1, Aanvang: 14.30, Einde 18.30.

Promotieprogramma De Roussillon 2004

P E R S B E R I C H T

Rotterdam, 24 maart 2004

De Roussillon: een dynamisch wijngebied!
Promotieprogramma 2004

De Roussillon is op dit moment één van de meest dynamische wijnstreken van Frankrijk. Deze regio, met een mozaïek aan terroirs en microklimaten, trekt terecht steeds vaker buitenlandse investeerders aan. Het is zonder twijfel een gebied met potentieel en een zeer breed gamma aan wijnen.

De Roussillon is ook het wijngebied met twee gezichten. Enerzijds komen er prettige, soepele wijnen vandaan, die het gebied een positief, maar tegelijkertijd goedkoop imago geven. Anderzijds worden er steeds meer interessante, kwalitatief hoogwaardige wijnen met karakter gemaakt, al dan niet onder de benaming A.O.C., die het imago van de streek zonder meer positief versterken. Het gaat hierbij om wijnen die kunnen wedijveren met wijnen uit de van oudsher "dure" regio's.

PROMOTIEPROGRAMMA 2004

Imagoverbetering en aandacht voor de kwaliteitswijnen uit de Roussillon is de missie van het Comité Roussillon Nederland voor 2004. De activiteiten die in dit kader ontwikkeld zijn, zullen vooral gericht zijn op de pers, restaurateurs, sommeliers, slijters en wijnhandelaren.

Wat gaat er dit jaar op promotioneel vlak gebeuren voor de Roussillon?

De Roussillon Dessert Trophée

De juiste wijn bij het juiste gerecht blijft voor menig restaurateur en sommelier een uitdaging. Aangezien we overtuigd zijn van de rol die de horeca kan spelen bij het verbeteren van het imago van de Roussillon, is besloten sommeliers en restaurateurs hier actief in te betrekken. Hiervoor is de Roussillon Dessert Trophée gecreëerd.

In deze jaarlijks terugkerende wedstrijd gaat het om de beste en meest spannende combinatie van een Vin Doux Naturel en een dessert. Bewust is gekozen voor de VDN: deze wijnen hebben een goed imago, zijn zeer specifiek voor de Roussillon en bieden op het gebied van wijn/spijs-combinaties veel uitdagende mogelijkheden.

In 2004 zal de Muscat de Rivesaltes centraal staan. Na de regionale rondes, die na de zomer worden gehouden, zal de finale plaatsvinden in december tijdens de consumentenbeurs Eten & Genieten. De wedstrijd wordt gecommuniceerd via mailings, persberichten en advertenties.

De Rally Roussillon & Fromage

Vanwege de positieve reacties krijgt het thema Roussillon & Kaas een vervolg.

Promotiemateriaal
Het thema wordt ondersteund met ansichtkaarten met enkele wijn en kaastips die de winkelier aan geïnteresseerde klanten kan meegegeven. De kaarten zijn per 25 stuks schriftelijk aan te vragen bij het Comité Roussillon Nederland.

Proeverijen
Laten proeven is nog altijd de beste manier om mensen te overtuigen van de kwaliteit van een product. Rondom het thema Roussillon & Kaas staan twee proeverijen gepland voor slijters, wijnhandelaren, delicatessen- en kaasspeciaalzaken: op 10 mei en op

7 juni.

Vakbeurs Roussillon

Op maandag 26 april presenteren zo'n 20 producenten uit de Roussillon in het Crowne

Plaza te Den Haag van 14.00 ­ 19.00 uur hun A.O.C.-wijnen en Vins de Pays. Tijdens deze vakbeurs is er bovendien speciale aandacht voor rosés uit dit wijngebied en zal er een cocktail workshop met Vins Doux Naturels plaatsvinden. Aanmelden kan schriftelijk via info@totpr.nl.

Rosé uit de Roussillon aan Zee

De Roussillon doet mee aan het grote rosé evenement dat in het weekend van 12 juni wordt georganiseerd door PersWijn. Importeurs die hun rosé wijnen op de Roussillon Rosé tafel willen presenteren, kunnen contact opnemen met Marijn Post via 010-4760198 of marijn@totpr.nl.



Ingezonden persbericht