Gemeente Amersfoort

Wijkservice Team breidt uit

datum: 19 april 2004

Het Wijkserviceteam heeft zijn werkgebied uitgebreid. Sinds kort kunnen ook inwoners van de wijk Kruiskamp/Koppel een beroep doen op het klusteam. Dit team opereert al ruim een jaar in Liendert/Rustenburg. Het Wijkserviceteam doet klussen in en rond het huis voor bewoners met een smalle beurs.

Het team is er voor kleine klussen en diensten, die binnen een dag zijn uit te voeren. Het kan gaan om een eenvoudige reparatie, een kastje in elkaar zetten, een wand behangen of ramen lappen. Het Wijkserviceteam is bedoeld voor mensen die niet zoveel te besteden hebben. Mensen betalen materiaalkosten plus een klein bedrag voor de uitvoering. Tot nu toe werden vooral veel klussen gedaan voor ouderen (35%) en alleenstaande moeders (30%). Het Wijkserviceteam rekent op 300 klussen per jaar.

Aanmelden klussen
Bewoners van Kruiskamp/Koppel kunnen hun klus aanmelden bij het meldpunt in De Roef van maandag tot en met donderdag tussen 12.00 en 15.00 uur of via telefoonnummer 033 - 470 01 89

Bewoners van Liendert/Rustenburg kunnen hun klus aanmelden bij het Meldpunt in De Groene Stee, van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur of via telefoonnummer 033 - 472 84 90.

Banenplan
Het Wijkserviceteam is een project dat plaatsvindt in het kader van het Woonservicegebied. In een woonservicegebied kunnen bewoners rekenen op extra service op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Het project wordt uitgevoerd door de Stichting Banenplan. Banenplan verzorgt reïntegratie trajecten voor langdurig werklozen en mensen die arbeidsongeschikt zijn geraakt.
Het Wijksecrviceteam wordt gefinancierd door de gemeente Amersfoort, en woningcorporaties SCW en Portaal.