Politie Friesland

Politieberichten van 19/04 (13.00 uur) t/m 20/04 (07.00 uur)

Fryslân 20-04-2004 - Voor meer informatie over de politieberichten kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie, via telefoonnummer (0900) 88 44.

Franeker: stoffelijk overschot gevonden (vervolg politieberichten 19/04 (07.00 uur t/m 13.00 uur))
De politie heeft maandag rond 07.30 uur het stoffelijk overschot van een 50-jarige man uit Franeker gevonden in de Stadsparkvijver. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de man na cafébezoek in het water is gevallen en vervolgens is verdronken. De politie doet verder geen onderzoek naar dit ongeval.

Leeuwarden: winkeldiefstal
De politie heeft maandag rond 16.00 uur in een woning aan de Schieringerweg een 37-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden. De vrouw had even daarvoor samen met een man een winkeldiefstal gepleegd in een winkel aan de Centrale. Na deze winkeldiefstal verlieten beiden de winkel. De man had een winkelverbod en in zijn woning werd de vrouw aangehouden. De man was niet aanwezig. Na verhoor op het politiebureau is de vrouw weer in vrijheid gesteld.

Wolvega: aanhouding verdachte
De politie heeft maandag rond 17.20 uur een 39-jarige inwoner van Wolvega aangehouden in een woning aan de Meulestraat. De man ergerde zich aan onbeschoft gedrag van voetballende jeugd nabij zijn woning. In een ruzie hierover heeft de man verschillende personen een klap gegeven. De man is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Sneek: winkeldiefstal
De politie heeft maandag rond 17.30 uur in een supermarkt aan het Sint Antoniusplein een 41-jarige inwoner van Sneek aangehouden. De man zou samen met een andere man chocoladerepen hebben weggenomen uit de supermarkt. Toen de verdachte werd aangehouden door de politie ging hij ervandoor. Hij werd direct daarna opnieuw aangehouden. De andere man is er vandoor gegaan. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en is in verzekering gesteld. Op het bureau bleek dat de politie de man nog zocht in verband met andere zaken. Een 57-jarige inwoner van Marssum deed aangifte van de winkeldiefstal.

Gorredijk: woningbrand
De politie heeft maandagavond rond 19.45 uur geassisteerd bij een woningbrand aan de Stokerij. Niemand raakte gewond bij de brand. De brand ontstond in een slaapkamer op de eerste verdieping. Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet geheel duidelijk.

Drachten: rijden onder invloed
De politie heeft dinsdag aan de Kievitstraat rond 01.35 uur een 32-jarige automobilist uit Noordwolde aangehouden. De man bleek gedronken te hebben.Op het politiebureau blies de verdachte 500 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vijf uren. De verdachte bleek tot oktober een rijontzegging te hebben. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Pioenstraat zijn dinsdag rond 03.20 uur een computer en een flatscreen weggenomen. De zijdeur werd verbroken. Een 36-jarige inwoner van Goutum deed aangifte.