Tiscali

P E R S UP-DATE

E-MAILEN VIA DE TV

TV-Freemail gaat van start met grote groep testgebruikers

Utrecht, 20 april 2004 De gratis e-maildienst FREEMAIL een merk van Tiscali is in samenwerking met het cross-mediabedrijf TSS van start gegaan met de TV-Freemail pilot. Met deze unieke functie kunnen internetgebruikers via de regionale teletextpagina s in heel Nederland hun e-mails lezen en beantwoorden. Sinds kort doen een paar honderd Freemailgebruikers mee aan de pilot.

TV-Freemail biedt gebruikers die niet op het internet kunnen of niet over een computer beschikken de mogelijkheid om toch hun e-mails te lezen en te beantwoorden. Via de telefoon kunnen zij hun Freemail door heel Nederland ontsluiten en hun mails lezen en beantwoorden via teletext. Eerst meldt de Freemailgebruiker zich aan voor TV-Freemail via e-mail en krijgt vervolgens een gebruikerscode en een pincode teruggestuurd evenals het 0900 nummer van TV-Freemail.

Op de TV-Freemail teletextpagina 773 van de regionale omroep staat een regiocode. Deze moet na het bellen van het TV-Freemail telefoonnummer in de telefoon worden ingetoetst. Daarna krijgt de gebruiker via de telefoon een eigen teletextpagina toegewezen. Op die pagina logt de gebruiker via de telefoon in met de gebruikerscode en de pincode. Ook het schrijven van tekst gaat daarna via de toetsen van de telefoon. Binnen 1 maand zal de pilot afgerond zijn, waarna TV-Freemail voor alle Freemailgebruikers toegankelijk wordt tegen een lage prijs.

Over Freemail
Freemail is de gratis Nederlandse e-mailservice van Tiscali. Freemail biedt onder andere een opslagruimte van 8MB, een verzendcapaciteit van 2MB, TV-Freemail en uitstekende bescherming tegen spam, virussen en storingen. Freemail is eenvoudig, toegankelijk en kan overal en altijd onbeperkt gebruikt worden. Alle diensten van Freemail zijn gratis, behalve de telefoonkosten voor TV-Freemail.