Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Te Winkel & Oomes neemt Duitse collega over en maakt volgende stap richting Europa.

Te Winkel & Oomes Chemical Warehousing & Distribution, de specialist op het gebied van de opslag en distributie van gevaarlijke stoffen, heeft 1 februari j.l. TTB-Logistik in Ludwigsfelde bij Berlijn overgenomen. De magazijnoperatie in Berlijn zal verder gaan onder de naam Te Winkel & Oomes GmbH. Met deze uitbreiding komt het totaal aantal beschikbare palletplaatsen van Te Winkel & Oomes op 106.000, waarvan ruim de helft geschikt voor de opslag van gevaarlijke stoffen.

TTB-Logistik GmbH is gespecialiseerd in de opslag en distributie van gevaarlijke stoffen. Met haar magazijncapaciteit van 20.000 palletplaatsen (deels in hoogbouw) op een terrein van 5 Ha, haar railaansluiting en de ruime mogelijkheden op het gebied van VAS/VAL is TTB-Logistik een welkome aanvulling op de Europese ambities van Te Winkel & Oomes.

Door haar gunstige ligging 10 km ten zuiden van Berlijn direct aan de A10 zijn er uitstekende verbindingen met Noord Oost Duitsland en de Oostbloklanden. Ook de operationele railaansluiting biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor de ontvangst en verzending van goederen, zeker nu de MAUT eraan komt.

Te Winkel & Oomes heeft de ambitie om haar hoogwaardige en bewezen concept voor de opslag en distributie van gevaarlijke stoffen en gevaarlijke afvalstoffen verder uit te bouwen in Europa. De ver doorgevoerde automatisering en de uitstekende veiligheids- en kwaliteitsborgsystemen binnen Te Winkel & Oomes bieden opdrachtgevers maximale transparantie en optimale veiligheid in de gehele supply chain. Real time proof of delivery, barcode scanning en communicatie via de internet website (www.chemicallogistics.nl) geven opdrachtgevers op elk moment inzicht in de actuele situatie aangaande hun voorraad, opdrachten en zendingen.

Tot de opdrachtgevers van Te Winkel & Oomes behoren internationaal opererende bedrijven als Akzo Nobel, Bayer, Merck en recentelijk Henkel.

Te Winkel & Oomes heeft vestigingen in Nijmegen, Beuningen, Maastricht, Milsbeek en Berlijn. Binnen haar gevaarlijke stoffen divisies wordt voldaan aan de ISO 9000-2001, ISO 14.000 en SQAS normen. Voor specifieke opdrachtgevers wordt gewerkt volgens de HACCP, GMD en GDP standaards. Te Winkel & Oomes is onderdeel van de Emons Groep.

Redactioneel: bij vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de heer W.P. van Riesen (Algemeen Directeur ) w.van.riesen@two.nl of raadpleeg de website: http://www.two.nl Te Winkel en Oomes bv - De Vlotkampweg 67 - 6545 AE - Nijmegen - Tel 024-3726111


---- --