Eemland zuid, 08.50 uur

Utrecht 20-04-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Bulten onder trui

AMERSFOORT Op maandag 19 april werd een man aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 15.30 uur zag een personeelslid van een winkel aan de Kortegracht dat een klant een paar sportschoenen mee de paskamer innam. Toen hij even later de paskamer uitkwam waren de schoenen verdwenen en was de man ogenschijnlijk in zijn buikstreek aangekomen. Het personeelslid belde de politie en de verdachte, een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd door hen staande gehouden. Daarbij werd meteen duidelijk waardoor hij in omvang was toegenomen: hij had de sportschoenen onder zijn trui verstopt. De verdachte werd aangehouden en is voor verhoor naar het politiebureau overgebracht.

Insluiper

AMERSFOORT Op maandag 19 april werd een verdachte in een zorgcentrum aangehouden.

Rond 13.25 uur kreeg de politie de melding dat in een zorgcentrum aan de Zwaluwenstraat een verdachte door personeelsleden was aangehouden. Hij zou meerdere diefstallen hebben gepleegd.

Politiemensen gingen ter plaatse en de verdachte, een 24-jarige man uit Zaandam, verklaarde bij zijn oma op bezoek te zijn. Door personeel was echter gezien dat hij in meerdere kamers was geweest en zijn zogenaamde oma was niet in het zorgcentrum woonachtig. Bij zijn fouillering werd onder andere een grote hoeveelheid kleingeld aangetroffen. Hij bleek in ieder geval uit één kamer een portemonnee te hebben gestolen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht. Door de politie wordt onderzocht uit hoeveel kamers er spullen zijn gestolen.

Bij zijn eerste verhoor bekende de verdachte goederen uit kamers in het zorgcentrum te hebben gestolen. Hij is in het politiebureau ingesloten en wordt op dinsdag 20 april verder verhoord.