ICCNEDERLAND

Drs. C.W. van der Waaij voorzitter van ICC Nederland

Drs. C.W. van der Waaij voorzitter van ICC Nederland

AMSTERDAM, 20 APRIL 2004 - Drs. C.W. van der Waaij neemt vandaag tijdens de ledenvergadering van ICC Nederland in Amsterdam het voorzitterschap van ICC Nederland over van drs. F.J.C.M Tummers. ICC Nederland is de Nederlandse afdeling van ICC The World Business Organization, met hoofdkantoor in Parijs en vestigingen in 120 landen. Van der Waaij wordt ook lid van de Executive Board van ICC in Parijs, waarvan Jean-René Fourtou (CEO van Vivendi Universalis) voorzitter.

Kees van der Waaij is voorzitter van de directie van Unilever Nederland. Hij is ook lid van het Dagelijks Bestuur van VNO-NCW, voorzitter SVM Pact, bestuurslid van de Stichting Maatschappij en Onderneming en commissaris Arbo Unie.

Als 'Verenigde Naties van Ondernemingen' zet ICC zet zich in voor een goed klimaat voor wereldwijd zaken doen, voor eerlijke concurrentie en voor bescherming van intellectuele eigendommen. ICC is gezaghebbend bij overheden en internationale organisaties, zoals de Verenigde Naties en de wereldhandelsorganisatie WTO.

ICC publicaties, zoals de contracten, leveringsvoorwaarden (Incoterms 2000) en regels voor documentair krediet, worden dagelijks door duizenden ondernemers over de hele wereld gebruikt. Evenals de anti-crime services en arbitrage. ICC is een 100% private organisatie, van en voor leden. Leden zijn ondernemingen (groot en klein), branche-organisaties en Kamers van Koophandel.


------------------
Voor inlichtingen, ICC Nederland 070-3836646.

20 apr 04 09:38