Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 20 april 2004

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN IN BLOEMHOF EN TARWEWIJK

ROTTERDAM - Politiepersoneel van de districten Feijenoord-Ridderster en Zuid hield maandag van twee uur 's middags tot elf uur 's avonds een actie preventief fouilleren in de aangewezen veiligheidsgebieden Bloemhof en Tarwewijk. Op straat werden 235 personen gefouilleerd en werden 43 auto's gecontroleerd.
Drie personen werden aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie. In beslag genomen werden een vuurwapen, mes en knuppel. Het vuurwapen werd aangetroffen in de tuin van een woning in de Polslandstraat. Het werd daar vermoedelijk door een 32-jarige Rotterdammer gegooid kort voordat hij werd gefouilleerd.


* VROUW OVERLEDEN AAN OPGELOPEN VERWONDINGEN NA ERNSTIGE

MISHANDELING
(Zie ook persbericht van 04/04/2004)
VLAARDINGEN - Maandagnacht overleed in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam een 72-jarige vrouw uit Vlaardingen aan haar verwondingen die zij op zaterdagavond 3 april j.l. opliep na een ernstige mishandeling. Het slachtoffer had samen met haar 69-jarige echtgenoot in hun woning in de Johan de Wittstraat een woordenwisseling met hun 43-jarige zoon.
Het echtpaar werd daarbij door hun zoon zeer ernstig mishandeld. Beiden liepen onder meer ernstig hoofdletsel op en moesten door personeel van de AZR-R naar het Erasmus Medisch Centrum worden vervoerd. Politiepersoneel van het district Waterweg hield in de woning de zoon aan en sloot hem in. Op het stoffelijk overschot zal vermoedelijk sectie worden verricht.


* JONGEN ONDER BEDREIGING VAN VUURWAPEN BEROOFD

ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks vijf uur werd een vijftienjarige jongen uit Rotterdam op een schoolplein op de Karvelsedijk beroofd van zijn mobiele telefoon. Het slachtoffer werd benaderd door een onbekende jongen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd de 15-jarige Rotterdammer gesommeerd zijn mobiele telefoon af te geven. Met de buit, nam de berover ijlings de benen in onbekende richting.


* SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks half elf kreeg politiepersoneel van het district Zuid een melding van een schietpartij in een park aan de Oldegaarde. In het park werd een 23-jarige man uit Rotterdam aangetroffen, die verklaarde door een groep mannen beschoten te zijn. Hij raakte niet gewond. Door npolitiemensen werden vooralsnog geen sporen van een schietpartij aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
VLAARDINGEN - Politiepersoneel van het district Waterweg trof maandagmorgen rond half negen, na een melding over een inbraak, in een woning in de Stationsstraat een hennepkwekerij aan. In totaal zo'n 100 planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd.
Medewerkers van Eneco sloten de elektriciteitsvoorziening af, omdat in de meterkast een zegel was verbroken. Tegen de 37-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt op grond van de Opiumwet.


* TWAALFJARIGE JONGEN BEROOFD VAN OORBELLEN EN MOBIELE TELEFOON

ROTTERDAM - Maandagavond werd in De Tempelstraat een twaalfjarige jongen uit Rotterdam beroofd van onder meer zijn oorbellen. Het slachtoffer, dat op een schoolplein speelde, werd door een groep jongens lastig gevallen. Hierbij werd een oorbel van de 12-jarige jongen uit zijn oor gehaald, waarna de knapen wegrenden. Kort daarop kwamen de jeugdige verdachten weer terug en beroofden de jonge Rotterdammer van zijn andere oorbel en zijn mobiele telefoon, om er vervolgens vandoor te gaan. De recherche stelt een onderzoek in.


* BRAND IN WONING
Maandagmorgen omstreeks half elf ontstond, vermoedelijk door een elektrische deken die vlam had gevat, brand in een woning in de Exercitiestraat. De brandweer, die het alarm middelbrand maakte, was snel ter plaatse en haalde de 78-jarige bewoner uit zijn huis. De man, die rook had ingeademd, werd ter plaatse door personeel van de AZR-R behandeld. Enkele aangrenzende woningen moesten worden ontruimd en de Exercitiestraat werd enige tijd voor het verkeer afgezet. Omstreeks elf uur was de brand onder controle en werd kort daarop het sein 'brand meester' gegeven.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM/RHOON - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving en Bureau Verkeerstoezicht) hield maandagmorgen op de Statenweg, Rijsdijk te Rhoon en op de Oldegaarde snelheidscontroles. Op de Statenweg overschreden tussen kwart over acht en kwart voor tien 120van de in totaal 1315 passerende autobestuurders de 50km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur. Tussen half negen en half tien reed op de Rijsdijk te Rhoon één automobilist harder dan '50'. Hij reed 62 km/uur.

Op de Oldegaarde hielden tussen tien en elf uur 52 van de in totaal 246 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 96 km/uur in plaats van '50'.

Op de Stadionweg namen tussen kwart over elf en twaalf uur 12 van de in totaal 359 passerende autobestuurders het niet zo nauw met de maximum snelheid van '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur.