Amsterdam RAI

THE ICT & NETWORKING EVENT 2004
9 dec 2003

LINUX EXPO OP THE ICT & NETWORKING EVENT 2004 IN AMSTERDAM RAI

Amsterdam RAI organiseert tijdens de veertiende editie van het nationale vakevenement TINE, The ICT & Networking Event die van 20 tot en met 22 april plaatsvindt, de Linux Expo. Op de Linux Expo, die een substantieel gedeelte van de beursvloer in beslag gaat nemen, zullen tal van leveranciers zich presenteren en een overzicht bieden van de zakelijke mogelijkheden en toepassingen van Linux. Met de Linux Expo komt Amsterdam RAI net als in voorgaande jaren tegemoet aan de toenemende belangstelling van bezoekers en exposanten voor het Linux besturingssysteem, dat steeds meer toepassing vindt in het bedrijfsleven. De Linux Expo is de plaats bij uitstek waar bezoekers zich op de hoogte kunnen stellen van de nieuwste ontwikkelingen, mogelijkheden en zakelijke toepassingen van Linux.

Met de organisatie van de Linux Expo komt Amsterdam RAI tegemoet aan de wensen van bezoekers en exposanten. Uit onderzoeken komt naar voren dat van de bezoekers van de afgelopen TINE 46% geïnteresseerd is in Linux. Een jaar eerder was dat nog 18%. Opvallend daarbij is de toename in interesse bij het algemeen management (34% in 2003 tegenover 11% een jaar eerder).

De Linux Expo geeft antwoord op vragen als:
Wat zijn op dit moment de onmiddellijk bruikbare open source producten of frameworks?
Wat houden de verschillende open source licenties in en wat zijn de gevolgen voor de gebruiker, productontwikkelaar, integrator of klant? Wat zijn de voordelen en risico's van een softwareoplossing of -producten gebaseerd op open source componenten?

Het gaat hierbij niet zozeer om de technologie, maar vooral om 'Linux in bedrijf, dus de betekenis van Linux voor de bedrijfsvoering, licht Productmanager Wim van Meerveld van Amsterdam RAI toe.

In de afgelopen jaren was er geregeld een Linux paviljoen op TINE te vinden. Deze paviljoens hadden eveneens een grote aantrekkingskracht op bezoekers die nog niet met Linux werken, maar er graag meer van willen weten. Ook op de Linux Expo kunnen bezoekers die (nog) niet met Linux werken zich oriënteren en zich laten informeren op de verschillende stands, via presentaties en bij de speciale Linux Vraagbaak.

Gebruik Linux blijft groeien
De groeiende belangstelling voor Linux weerspiegelt het gebruik van dit open source besturingssysteem, dat gestaag blijft toenemen. Eind september beschikte 4,9 procent van de bedrijven met minstens vijftig werknemers over Linux servers. Een jaar eerder was dat nog 2,7 procent en in september 2001 bedroeg de penetratie 2,1 procent.

Deze cijfers komen naar voren uit de ICT Navigator, een doorlopend onderzoek van bureau Comstruction. Volgens het rapport was in maart 2001, toen de eerste meting plaatsvond, 'af en toe een vlek' van Linux gebruikers waarneembaar en is het besturingssysteem nu overal serieus aanwezig. Daaruit trekt Comstruction de conclusie dat Linux een duidelijke positie heeft veroverd binnen de Nederlandse zakelijke markt. Inmiddels zijn duizenden softwarepakketten beschikbaar voor het Linux platform en maken steeds meer commerciële softwareontwikkelaars hun software geschikt voor Linux.

TINE, The ICT & Networking Event 2004
TINE, The ICT & Networking Event brengt vertegenwoordigers van organisaties die op zoek zijn naar oplossingen om met behulp van ICT nog beter, sneller en slimmer zaken te kunnen doen en de aanbieders van die ICT-oplossingen bijeen.
TINE 2004 geeft antwoord op vragen die in de ICT spelen. Vooral de relatie tussen ICT-oplossingen en kosten speelt daarbij nu een belangrijke rol. Het evenement biedt concepten en producten die zich op dat vlak onderscheiden, met een sterke focus op meer efficiency, werkelijke toegevoegde waarde en duidelijke Return on Investment. Tijdens TINE kunnen de bezoekers zich op de hoogte stellen van alle relevante ontwikkelingen en trends op het gebied van informatie- en communicatie-technologie.

Evenals vorig jaar wordt deze editie van TINE geopend met een Captains of Industry Congres. Naast de Linux Expo vindt de bezoeker tijdens het evenement een aantal paviljoens die zijn gericht op een specifieke branche en bezoekersgroep. TINE geeft ook alle ruimte aan spraakmakende discussies, presentaties, cases en entertainment. Dit jaar is hiervoor een speciale ontmoetingsplaats gecreëerd, waar bezoekers een goede kijk krijgen op ontwikkelingen rond efficiency, effectiviteit, nieuwe toepassingen en succesvolle implementaties. Nieuw dit jaar is ook het Noviteitenterras, waar bezoekers innovaties kunnen zien, uitproberen en ervaren. Het Security Congres, dat tijdens TINE 2003 de eerste, succesvolle editie beleefde, krijgt komend jaar een vervolg.

Informatie over TINE, The ICT & Networking Event 2004 is te vinden op de website www.tine.nl.

Amsterdam, december 2003