Ingezonden persbericht


Persbericht, 16 april 2004

Spectaculair transport vanuit Uithuizen naar Enschede

Eerste COA-woningen ingezet voor studentenhuisvesting in Enschede

Acasa, dé studentenhuisvester in Enschede, gaat als eerste in Nederland twee COA (Centraal Opvang Asielzoekers) woningen inzetten voor studentenhuisvesting. Na een lange voorbereiding is het eindelijk zover: op maandag 19 april komen de eerste woningen naar Enschede! Op het Campusterrein van de Universiteit Twente (UT) zullen deze semi permanente woningen de komende vijf jaar ingezet worden. De komende weken worden deze twee blokken, met in totaal 64 studenteneenheden, in onderdelen vervoerd en weer opgebouwd. Het gaat om een bijzonder transport onder begeleiding van in totaal 32 brede vrachtwagens, die de woningen in delen de komende acht dagen naar Enschede transporteren. Acasa verwacht dat begin juli de eerste studenten hun intrek nemen in deze nieuwe vorm van wonen aan de Witbreuksweg.

Acasa heeft deze woningen in juli 2003 gekocht van het COA. Geholpen door het contract dat de Kences partners, waar Acasa deel van uitmaakt, afgelopen maand gesloten hebben met Minister Dekker van VROM, ontvangt Acasa subsidie om de aanschaf financieel te realiseren. Voor Acasa is hiermee een investering gemoeid van E 6.000,- per eenheid. De huurprijs voor de studenten zal E 115,- netto per maand bedragen.

Het plaatsen van de COA woningen is een eerste aanzet om de druk op de Enschedese kamermarkt te verlichten. Het gaat hier om een tijdelijke oplossing. Acasa is druk bezig om permanente huisvesting in Enschede en op het UT Campusterrein te realiseren. Zij wil zo snel mogelijk het aanbod aan laten sluiten bij de vraag naar studenteneenheden in Enschede om de tekorten te minimaliseren.

Volgend jaar wordt aan de Wilhelminastraat en de Walstraat in Enschede nieuwe permanente huisvesting gerealiseerd. Dit wordt mogelijk gemaakt door collegiale financiering en in samenwerking met Volion, een Enschedese woningcorporatie, en WBO-Oldenzaal, een Oldenzaalse woningcorporatie.



Uitnodiging voor de pers

U bent van harte welkom op dinsdag 20 april tussen 12.30 en 13.30 uur bij Acasa. De directeur, Marcel Jeths, beantwoordt graag uw vragen. Aansluitend is gelegenheid om te kijken bij de aankomst van het transport op het UT terrein aan de Witbreuksweg, die rond 14.00 uur verwacht worden.

Voor een routebeschrijving kunt u kijken op www.acasa.nl, onder contact.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Marcel Jeths, directeur, T (053) 489 58 33 of
Tom Visser, coördinator Vastgoed, T (mob) (053) 489 5834

Er zijn foto's beschikbaar voor plaatsing via Ingrid Richters, T (053) 489 23 59.

Acasa
Campuslaan 99
Postbus 217
7500 AE Enschede
T (053) 489 40 00
F (053) 430 14 55
www.acasa.nl
info@acasa.utwente.nl