Gemeente Baarn

Nog plaatsen vrij voor excursie naar Den Haag

31-03-2004

Wilde u altijd al eens de Eerste en Tweede Kamer bezoeken? Discussiëren met kamerleden en een debat bijwonen? Dat kan! Mevrouw A. Maarleveld-Krommendijk organiseert weer in samenwerking met de gemeente Baarn een excursie op woensdag 21 april naar Den Haag. Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de bus! Wij nodigen Baarnaars van harte uit om mee te gaan. Ook introducé(e)s zijn welkom.

Programma
Het programma voor 21 april ziet er als volgt uit. Vertrek per touringcar vanaf de Brink in Baarn om 8.00 uur. Aankomst in Den Haag bij het gebouw van de Tweede Kamer om ongeveer 10.30 uur. Ontvangst met koffie en thee, waarna een gesprek met Gerda Verburg, Tweede Kamer-lid voor het CDA.
Vervolgens vinden een rondleiding door het gebouw van de Tweede Kamer plaats en een bezoek aan de mooie bibliotheek. Dan volgt een lunch in het restaurant van de Tweede Kamer. Na de lunch is er een rondleiding door de Eerste Kamer en de Ridderzaal. Vervolgens bezoeken we opnieuw de Tweede Kamer, krijgen we een voorlichtingsfilm te zien vanuit de oude (groene) bankjes van de Tweede Kamer en wonen we een debat bij vanaf de publieke tribune.
Na afloop kunt u op eigen gelegenheid de stad in. We vertrekken om 19.00 uur en zijn rond 20.00 uur terug in Baarn. De kosten van deze excursie bedragen 45,- per persoon inclusief lunch en reiskosten. Er kunnen maximaal dertig deelnemers mee.

Aanmelden
U kunt zich tot 14 april a.s. aanmelden bij Anneke Maarleveld-Krommendijk,
tel. (035) 541 64 16 of via e-mail: utrecht@cda.nl. U kunt ook contact opnemen met Gonda Bus, afdeling Communicatie gemeente Baarn, tel. (035) 548 16 15 (di/do) of via e-mail: gonda.bus-bos@baarn.nl.

Cursus Hoe werkt de gemeente
De excursie is aansluitend aan de cursus Hoe werkt de gemeente. De gemeente Baarn organiseert jaarlijks deze cursus voor inwoners van gemeente Baarn. Het doel is dat deelnemers na afloop weten hoe het beleid van de gemeente totstandkomt en hoe burgers daarop invloed kunnen uitoefenen.
De deelnemers aan deze cursus zijn uitgenodigd voor de excursie. Maar ook andere geïnteresseerde Baarnaars zijn van harte welkom om mee te gaan naar Den Haag.