Gemeente Oldenzaal


Gepubliceerd op 4-4-2004
Discussiebijeenkomst bereikbaarheid winkelcentrum De Gravin

De raad van de gemeente Oldenzaal heeft op 25 maart het college van B en W gevraagd nader onderzoek te doen naar oplossingen om de bereikbaarheid van het winkelcentrum De Gravin en het gezondheidscentrum Vivaldi te verbeteren. De aanleiding daarvan is dat er in toenemende mate signalen worden afgegeven dat de bereikbaarheid te wensen overlaat. Voor dit onderzoek is het van belang te weten hoe de bewoners en ondernemers in de Graven Es dit zelf ervaren. Om inzicht te krijgen in hoeverre de bereikbaarheid echt als probleem wordt beschouwd en welke ideeën er leven bij de bewoners en ondernemers om dit op te lossen, wordt er op woensdag 21 april a.s. een discussiebijeenkomst georganiseerd in de raadzaal van het stadhuis. Deze bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Tijdens deze avond worden van gemeentewege geen plannen gepresenteerd. Het is uitsluitend de bedoeling om te inventariseren welke knelpunten er zijn en aan welke oplossingsrichtingen er globaal wordt gedacht. Deze informatie wordt vervolgens getoetst en vertaald in een advies waarin alle elementen zoals de verkeersveiligheid, milieu- en leefbaarheidaspecten alsmede de ruimtelijke structuur verwerkt worden. terug]

Gepubliceerd op 2-4-2004 Koninklijke onderscheiding

Hierbij deel ik u mede dat de burgemeester, de heer Backhuijs, op vrijdag 2 april a.s. om 15.30 uur een koninklijke onderscheiding - Lid in de Orde van Oranje Nassau - zal uitreiken aan:

de heer G.A.M. Oude Velthuis, wonende Rembrandtstraat 2 te Oldenzaal.

De heer Oude Velthuis is sinds 1978 actief bij de Kogelwerpvereniging Steeds Vooruit. Vanaf dat jaar is hij bestuurslid en penningmeester. Daarnaast had hij zitting in verschillende commissies, zoals de onderhandelinscommissie voor het samengaan van twee Klootscheeters Federaties. Dit heeft geresulteerd in een volledige integratie van de Losserse en Oldenzaalse Kogelwerpverenigingen in het NKB.

Daarnaast is hij actief als kantinebeheerder, maakt de wedstrijdkloten en is hij beheerder van het verenigingsarchief. Hij is de samensteller van het boek "kogelwerpen ook uw sport". Ter gelegenheid van het neerleggen van het penningmeesterschap van de vereniging vindt de uitreiking plaats.
terug]

Gepubliceerd op 29-3-2004 Huisvesting vluchtelingen met een verblijfsvergunning

De gemeente Oldenzaal is door de Regio Twente ingelicht, in de vorm van een rapport, over de huisvesting van statushouders. Statushouders zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning. In deze rapportage wordt verslag gedaan over de stand van zaken ten aanzien van de realisatie van de wettelijke huisvestingstaakstelling van de vluchtelingen met een verblijfsvergunning.

Uit de rapportage wordt duidelijk dat de gemeente Oldenzaal vanaf 1995 193 erkende vluchtelingen heeft gehuisvest. Op de peildatum van 31 december 2003 zijn er 10 mensen gehuisvest. Dit betekent dat Oldenzaal een realisatiepercentage heeft behaald van 100%. De gemeente Oldenzaal volgt hiermee niet de stagnerende trend in de regio Twente, maar laat juist een stijging zien.

Het een en ander is overeenkomstig met de doelstelling van de gemeente Oldenzaal (collegeprogramma) om te voldoen aan de wettelijk verplichte huisvestingtaakstelling. terug]