Ingezonden persbericht


Debat Afrika en Globalisering
Felix Meritis (Teekenzaal; Keizersgracht 324)
woensdag 21 april 2004, vanaf 20.00 uur (zaal open 19.30 uur) tot 22.00 uur

Georganiseerd door TNI, Both ENDS, NiZA, en XminY

Een debat over schulden, handel en falend beleid van internationale instellingen. Onder leiding van Bram Posthumus (journalist) en met medewerking van Charles Abugre (ISODEC, Ghana), Nancy Kachingwe (Third World Network, Ghana), Charity Musamba (Jubilee, Zambia), en Basker Vashee (TNI).

De negatieve gevolgen van globalisering voor minst ontwikkelde landen in Afrika worden nog steeds zwaar onderschat, en dat niet alleen door internationale beleidsinstellingen. Deze gevolgen zijn tot nu toe ook onvoldoende besproken op de vele kritische bijeenkomsten die er rond globalisering wereldwijd al gehouden zijn, met als meest recente voorbeeld het World Social Forum, dat in januari j.l. in Mumbai (India) gehouden is.

Aan de hand van interviews met vooraanstaande Afrikaanse sprekers probeert het debat zichtbaar te maken hoezeer de nu al twintig jaar bestaande economische crisis in Afrika samenhangt met het falende globaliseringbeleid van internationale beleidsinstellingen, en welke alternatieven er bestaan om aan die crisis een eind te maken. Tijdens de avond zal een nieuwe agenda voor Afrika worden gepresenteerd, die door een groot aantal Afrikaanse experts is geformuleerd, en door Europarlementariers, Europese campagnevoerders en lobbyisten is besproken, tijdens een internationaal treffen in het Europese Parlement.

Meer informatie via acp@bothends.org of via 020 - 6230823, of surf naar http://www.globalisationandafrica.net

------------------------

Transnational Institute
Paulus Potterstraat 20
1071 DA Amsterdam
The Netherlands
Tel: +31 20 662 6608
fax: +31 20 675 7176
http://www.tni.org
_______________________________________________