Wereld Natuur Fonds Nederland

Persuitnodiging
08 april 2004

De beschikbaarheid van voldoende en veilig water voor mens en dier staat wereldwijd ernstig onder druk. Maar hoezeer is nu die natuur afhankelijk van water? Wat zijn de gevolgen van watertekorten en slecht waterbeheer voor de grote zoogdieren in Afrika? Hoe kunnen we voorkomen dat door een watertekort en/of slecht waterbeheer unieke natuurgebieden in Afrika, waar buffel, leeuw, olifant, neushoorn en luipaard (de 'big five') van afhankelijk zijn, verloren dreigen te gaan? Van harte nodigen wij u uit voor de presentatie van het rapport 'Dependence of large mammals in sub-Saharan Africa on water and watermanagement' dat in opdracht van het Wereld Natuur Fonds door de Wageningen Universiteit , International Institute for Geo-Information Science and Earth Observation (ITC) en het RIVM is gemaakt.

De presentatie vindt plaats op woensdag 21 april a.s. om 14.00 uur in het Sofitel (gelegen direct naast het treinstation Den Haag CS) te Den Haag. Aansluitend aan de presentatie van het rapport zal door de ambassadeurs c.q. vertegenwoordigers van Kenia, Mozambique, Tanzania, Zambia en Zuid-Afrika - daarbij geassisteerd door WWF-programmaleider voor Zuidelijk Afrika, dr. Harrison Kojwang en enkele WNF-Rangers - het startsein worden gegeven voor de campagne 'Omdat water de natuur helpt, helpen wij het water'.

Met deze campagne zal het Wereld Natuur Fonds in de maanden mei, juni en juli de aandacht van het Nederlandse publiek vragen voor het wereldwijde water-probleem en het belang van waterrijke natuur en verstandig waterbeheer voor mens en dier in Afrika.

Het globale programma voor deze middag (voertaal: engels)

13.30 ontvangst in het Sofitel, Koningin Julianaplein 4 te Den Haag 14.00 'Omdat water de natuur helpt, helpen wij het water' door drs. Niek van Heijst, algemeen directeur WNF 14.10 presentatie rapport 'Dependence of large mammals in sub-Saharan Africa on water and water management' door prof. dr. Herbert Prins, Wageningen Universiteit 14.25 ' WWF and sustainable water use' door dr. Harrison Kojwang, WWF-programmaleider Zuidelijk Afrika (SARPO) 14.40 overhandiging van het rapport aan de ambassadeurs c.q. vertegenwoordigers van Kenia, Mozambique, Tanzania, Zambia en Zuid-Afrika (beeldmoment)
14.45 gelegenheid voor vragen van de pers
15.00 vertrek naar buiten voor officiële start watercampagne 15.10 onthulling van een 4 meter hoge zandsculptuur verbeelden de 'big five + nijlpaard' door de ambassadeurs c.q. vertegenwoordigers van Zuidafrikaanse landen, daarbij geasssisteerd door enkele WNF-Rangers, die water 'geven' voor Afrika door een emmertje water langs de sculptuur te laten leeglopen (diverse beeldmomenten)
15.20 optreden djembéspeler
15.25 einde buitenprogramma
15.30 informele ontmoeting genodigden en pers, tevens gelegenheid voor individuele persinterviews

Via bijgaand antwoordformulier vernemen we graag of we op uw komst mogen rekenen!

Voor meer informatie of nadere vragen:
Marie-Christine Lanser-Reusken, persvoorlichter
tel. 030-6937374 of mobiel 06-21548657 of email: mlanser@wwf.nl

ANTWOORDFORMULIER

persbijeenkomst Wereld Natuur Fonds, woensdag 21 april 2004 te Den Haag

Naam: ...........................………………………………………..

Medium: ........................………………………………….

Email: ........................……………………………….…

Telefoon: .....................……………………………………

0 zal aanwezig zijn bij de persbijeenkomst op 21 april a.s.

0 is verhinderd op 21 april a.s., maar ontvangt wel graag de persinformatie

0 zal niet aanwezig zijn en stelt geen prijs op verdere informatie.


---

Het antwoordformulier graag ingevuld terugzenden aan: Wereld Natuur Fonds, persvoorlichting
per fax: 030-6912064 of per email: mlanser@wwf.nl persvoorlichting, Marie-Christine Lanser-Reusken
Wereld Natuur Fonds
Boulevard 12
3707 BM Zeist