Het Nederlandse Rode Kruis

13 april 2004
Benefietwedstrijd 21 april: voetballen en zingen voor slachtoffers aardbeving Marokko

Het Nederlandse Rode Kruis en de Marokkaanse gemeenschap werken samen om hulp te bieden aan de slachtoffers van de aardbeving in Marokko, eind februari. Op 21 april vindt in de Amsterdam ArenA een benefiet voetbalwedstrijd plaats tussen Ajax en de Marocprofs. Aan de wedstrijd nemen vele vedettes deel, onder wie Mustapha Hadji, voormalig Afrikaans Voetballer van het Jaar. In de pauze wordt een cd-single met de titel 'Life' gelanceerd, waaraan vele Marokkaanse prominenten zoals Najib Amhali, Ali B en de acteurs uit Shouf Shouf Habibi meewerkten. De opbrengst van de wedstrijd en de cd-single gaat naar gironummer 7447 van het Nederlandse Rode Kruis.

Opvang en wederopbouw
Op 24 februari maakte een aardbeving met de kracht van 6,5 op de schaal van Richter hele dorpen in het noorden van Marokko met de grond gelijk. De aardbeving kostte honderden mensen het leven en duizenden mensen verloren het dak boven hun hoofd. Rode-Kruis- en Rode-Halve-Maanverenigingen uit vele landen, waaronder het Nederlandse Rode Kruis, kwamen in actie om de bevolking noodhulp te bieden. Er werden alleen al 6260 familietenten en 42.546 dekens verspreid. Met de opbrengst van de wedstrijd en de cd-single wil het Nederlandse Rode Kruis een bijdrage leveren aan de tijdelijke opvang van daklozen en de wederopbouw van het getroffen gebied.

Initiatief
De voetbalwedstrijd is een initiatief van de stichting Marocprofs & Voetbalpromotie, in samenwerking met AFC Ajax en de Amsterdam ArenA. Het initiatief om, onder de naam MarocStars, een videoclip en cd-single te maken voor de slachtoffers is afkomstig van de drie hoofdrolspelers van de film ´Shouf Shouf Habibi´, te weten Mimoun Oaïssa, Mimoun Ouled Radi en Mohammed Chaara, alsmede TANS en Sportdesk Europe van Bank Insinger de Beaufort.

Tickets
De wedstrijd begint woensdagavond 21 april 2004 om 20.15 uur. Het stadion is geopend vanaf 18.30 uur. Vrije landelijke kaartverkoop vindt plaats via de TicketBox verkooppunten. Indien de wedstrijd niet uitverkocht is, zullen de stadionkassa´s op de wedstrijddag vanaf 12.00 uur geopend zijn. De prijzen van de toegangskaarten zijn 12,50, 15,00 en 17,50. Voor deze wedstrijd geldt geen clubkaartverplichting, waardoor het voor iedereen mogelijk is deze bij te wonen.