Rechtbank sluit convenant met Tilburgse universiteit
Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch

Datum actualiteit: 14-04-2004

Rechtbank 's-Hertogenbosch en de Universiteit van Tilburg gaan op diverse gebieden samenwerken. Rechtbankpresident Stef-Jan Willard en Willem van Genugten, decaan van de faculteit der rechtsgeleerdheid, zetten daartoe woensdag 21 april a.s. hun handtekening onder een convenant.

Zowel de rechtbank als de universiteit zijn van mening dat een samenwerkingsverband van groot belang is voor de kwaliteit van rechtskennis. De samenwerking past bij het streven van de rechtbank om voor haar medewerkers permanente educatie en verdieping van kennis te bieden. De faculteit hoopt door de samenwerking haar positie als aanbieder van postacademisch onderwijs te verstevigen, haar onderzoekers toegang te verschaffen tot relevante informatie uit de rechtspraktijk en haar studenten de gelegenheid te bieden op kwalitatief hoogstaand niveau kennis te maken met verschillende aspecten van het rechtsbedrijf.

Naast het bieden van stageplekken voor de Tilburgse studenten, gaan rechters van rechtbank
's-Hertogenbosch gastcolleges geven. Ook worden bijeenkomsten georganiseerd over actuele kwesties waaraan zowel medewerkers van de rechtbank als wetenschappers van de universiteit deelnemen.

Leden van de rechtbank werken bovendien jaarlijks mee aan de oefenrechtbank voor Tilburgse rechtenstudenten. Ook worden ieder jaar zo'n dertig studenten in de gelegenheid gesteld een masterclass te volgen. Ze wonen daarvoor een zitting bij en bespreken de zaken na met de betrokken rechter(s) en griffier.