Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht

K3 en het Rode Kruis geven eerstehulpinitiatie aan kinderen als aanloop naar jaarlijkse stickerverkoop

Meer dan 4.600 kinderen in Vlaanderen leren vandaag de eerste kneepjes van eerste hulp

30 kinderen van 6 en 7 jaar van de vrije basisschool in Lennik volgden vandaag, donderdag 1 april, een eerstehulpinitiatie samen met de meisjes van K3. 4.653 kinderen in 81 basisscholen volgden dezelfde initiatieles in samenwerking met plaatselijke rodekruisafdelingen.

K3 prijkt dit jaar op de stickers van de bekende 14-daagse fondsenwervingsactie van het Rode Kruis die op 22 april van start gaat. De rodekruiswaarden zijn Karen, Kathleen en Kristel niet onbekend. Hun hits bulken van begrippen als solidariteit, gelijkheid en menselijkheid. Daarom sieren de populaire meisjes met plezier de zelfklever van het Rode Kruis. En ze doen nog meer voor het goede doel.

Vandaag gaven zij het goede voorbeeld aan het jonge volkje en leerden hen de eerste kneepjes van eerste hulp met de steun van een lesgever van Jeugd Rode Kruis. De klemtoon lag vooral op praktische oefeningen. De wonden van de ongevalsimulanten die verzorgd werden, leken zowaar levensecht. De eerstehulpinitiatie met K3 vond deze voormiddag plaats in de vrije basisschool `De kleine prins' in Sint-Kwintens-Lennik.

Tegelijkertijd volgden 4.653 leerlingen in 81 andere basisscholen dezelfde initiatieles met de medewerking van plaatselijke rodekruisafdelingen. Zo staat het Rode Kruis vandaag overal in de kijker.
Mechelen, 1 april 2004