Politie Flevoland

Aanrijding met gewonden Knardijk

Zeewolde 21-04-2004 - Op de Knardijk in Zeewolde vond dinsdag aan het begin van de nacht een aanrijding met twee gewonden plaats. Het ging om een 43-jarige man uit Zeewolde en een 39-jarige automobilist uit Harderwijk. Beiden moesten voor observatie een nachtje in het Sint Jansdal ziekenhuis in Harderwijk blijven.

Van de twee is een bloedproef afgenomen. Laatstgenoemde verkeerde mogelijk onder invloed van alcohol. De uitslag is over een paar dagen bekend.

Het ongeval gebeurde doordat de Harderwijker en de Zeewoldenaar elkaar op de Knardijk tegemoet kwamen, waarna de 39-jarige bestuurder van de auto plots door nog onbekende oorzaak in de slip raakte en op de rijstrook van de man uit Zeewolde kwam. De wagen van de Harderwijker botste daarna op het voertuig van de automobilist uit Zeewolde. Daardoor is de 39-jarige Harderwijker van de weg geraakt, sloeg vervolgens een aantal keren over de kop en kwam onderaan de dijk tot stilstand. De auto van de Zeewoldenaar spinde een aantal keren, maar raakte niet van de weg.

De hulpverleningsdiensten rukten daarna uit. Twee ambulances hebben de twee bestuurders van de wagens apart vervoerd naar een ziekenhuis in Harderwijk. Hoewel beiden nog bij kennis waren en uit hun voertuig waren, bleken ze toch het nodige letsel te hebben, waaronder een aantal kneuzingen.

De verkeersongevallen dienst van de politie heeft direct onderzoek verricht, wat vanochtend mogelijk ook nog voortgezet gaat worden. Daarbij is dinsdagavond assistentie verleend door de brandweer.