Dienstenbond CNV

Periodiek overleg Geldnet in teken van Fusie
21-04-2004

Op 19 april heeft het periodiek overleg plaatsgevonden met Geldnet. Een groot aantal onderwerpen is besproken. De fusie tussen Securicor en Group 4 Falck stond voorop. Onderstaand een kort verslag.

Fusie
Er wordt tussen beide bedrijven al druk gesproken over de samenvoeging van de hoofdkantoren in Rijswijk (Falck) en Amsterdam (Securicor). Het hoofdkantoor van Geldnet blijft vooralsnog buiten schot. Dit geldt sowieso voor Geldnet als geheel, omdat Geldnet wordt ondergebracht in de aparte divisie Cash. Wel zullen er nog 14 collegas overkomen van Group 4. Dit is al een concrete personele invulling van de fusie, zonder dat er overigens nog een Sociaal Plan aan ten grondslag ligt. Dit Sociaal Plan zal er naar alle waarschijnlijkheid wel komen. De eerste besprekingen hierover met Securicor en Falck starten op korte termijn.

Iris
We hebben kennisgenomen van de invulling van Iris en de bezetting op regionaal niveau.

CAO VPB & Geldnet
De onderhandelingen voor de CAO VPB zijn nog in volle gang. Een van de onderwerpen is het herkenbaar maken van de CAO VPB voor specifieke beveiligingstaken. Zoals het Geld- en Waardetransport. Via bijvoorbeeld een nieuw systeem van functiewaardering is het onze inschatting dat we daarin gaan slagen.

CAO Geldnet Services
De conclusie van Geldnet en CNV Dienstenbond is dat vooralsnog de CAO VPB wordt gevolgd. Zoals gebruikelijk volgt het overleg over de CAO GNS nadat de onderhandelingen over de VPB CAO zijn afgerond.

Sociaal Plan AH
In verband met het aflopen van het Sociaal Plan AH in 2004 voor de collegas die destijds zijn overgekomen, is afgesproken dat we tijdig de onderhandelingen zullen opstarten.

Informatie
Voor vragen en opmerkingen naar aanleiding van deze Info kunt u contact opnemen met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via telefoonnummer (023)5651052 of
mail direct h.gerding@cnvdibo.nl

Tenslotte
Kopiëren of verspreiden van deze tekst is prima. Collegas die nog geen lid zijn van de CNV Dienstenbond kunnen vrijblijvend een informatiepakket over de vakbond opvragen via telefoonnummer (023)5651052