Dienstenbond CNV

Persbericht - Blijdschap en bezorgdheid bij CNV Dienstenbond na overname deel Megapool
21-04-2004

Ondanks de opluchting over de overname van een deel van Megapool door De Harense Smid,is de CNV Dienstenbond nog altijd bezorgd over de toekomst van de overige driekwart van de personeelsleden. Bestuurder Aletta Bulsink: ,,Ik ben erg blij dat in ieder geval 225 werknemers weer aan het werk kunnen worden geholpen. Maar er zijn nog steeds zon 550 werknemers in Nederland en 100 in België die nog geen enkel perspectief hebben.

,,Het is nog niet bekend wat er met de overige winkels gaat gebeuren, vervolgt Bulsink. ,,Wellicht zullen andere ondernemers hier of daar een winkel over willen nemen, maar het zal niet om grote aantallen tegelijk gaan. Dat betekent dat veel werknemers nog steeds in het ongewisse verkeren over hun toekomst. Wij kunnen hen alleen maar adviseren om niet af te wachten wat er gebeurt, maar zelf het heft in handen te nemen en op zoek te gaan naar een andere baan.

Naar verwachting zal De Harense Smid deze week nog starten met de sollicitatiegesprekken met de werknemers die werkzaam waren in de winkels die worden overgenomen. Aan de werknemers zal een jaarcontract worden aangeboden zonder proeftijd. CNV Dienstenbond hoopt binnenkort zelf ook met De
Harense Smid te kunnen spreken over de arbeidsvoorwaarden van deze werknemers en de wijze waarop de winkels en de personeelsleden worden geïntegreerd in het bedrijf. Bulsink: ,,Voor De Harense Smid is dit natuurlijk een mega-overname. Tot nog toe had het bedrijf zon 30 winkels in de elektronicabranche.

Hoofddorp, 20 april 2004